Promisiune îndeplinitã, pentru un înaintaş liberal

05 monument

  Nicoleta Popa

Ieri, în satul Romoşel, din comuna Romos, a avut loc sfinţirea noului monument funerar ridicat în cinstea fostului deputat liberal, avocatul Iuliu Nasta. De fapt, este vorba de refacerea mormântului în care îşi duc somnul de veci deputatul liberal şi părinţii acestuia, preotul Avram Nasta, cel care a ctitorit biserica din Romoşel şi soţia acestuia.
Potrivit lui Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara şi vicepreşedinte al filialei judeţene PNL Hunedoara, care a fost prezent la slujba de sfinţire a  monumentului funerar, costul lucrărilor de reabilitare a mormântului a fost suportat de organizaţia judeţeană Hunedoara a Partidului Naţional Liberal. 
„În vara acestui an, am făcut promisiunea că vom construi un monument demn de numele celui care a fost liberalul Iuliu Nasta. Mă bucur că astăzi am reuşit să ne îndeplinim această promisiune, pentru un înaintaş liberal, fiu al acestor locuri, care i-a reprezentat cu cinste şi demnitate pe locuitorii acestui ţinut, pe toţi hunedorenii, în Parlamentul României. Am dorit ca toţi cei care trec prin Romoşel şi vor să-i aducă un omagiu fostului fruntaş liberal, să o poată face la un mormânt demn de numele şi faptele sale”, a declarat Mircea Ioan Moloţ.

Chestor şi secretar al Camerei
Fruntaşul liberal hunedorean, avocatul Iuliu Nasta (1901-1984), s-a născut în satul Romoşel, din comuna Romos. Între anii 1934-1937, el a fost deputat în Parlamentul României, fiind chiar chestor şi secretar al Camerei. Cu prilejul sfinţirii noului monument funerar, nepotul acestuia, Stelian Gherman, a ţinut să sublinieze că, prin iniţiativa de refacere a locului de veci a fostului fruntaş liberal hunedorean, organizaţia judeţeană a PNL a făcut  dovada că memoria înaintaşilor noştri nu este uitată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.