Politica si administratie

„Hunedoara, tărâm binecuvântat” – promovat la nivel național de Vasile-Cosmin Nicula

Ieri, la Muzeul Național al Literaturii Române din București, în prezența Mi­nistrului Culturii, Lucian Romașcanu și a lui Adrian Cioroianu, a fost lansat primul volum din seria „Hunedoara, tărâm binecuvântat”, scris de vice­pre­șe­dintele Curții de Conturi a României, hunedoreanul Vasile-Cosmin Nicula.

Mândru că este hunedorean
Volumul, tipărit în condiții grafice excepționale la Editura și Imprimeria Monitorului Oficial, descrie 29 de obiective istorice, culturale și turistice din județul Hunedoara, prezentările fiind realizate de Cosmin Nicula și însoțite de fotografii cu totul deosebite.
„Am avut onoarea și bucuria de a par­ticipa la prezentarea oficială a primului volum dedicat județului Hunedoara semnat de Cosmin Nicula. Îi mulțumesc că prezintă într-un mod atât de atractiv Castelul Corvinilor și celelalte obiective importante din județ. Gestul lui este cu atât mai lăudabil cu cât este vorba des­pre un proiect cultural și de promovare finanțat sută la sută din buzunarul său. Abia aștept să văd și celelalte volume care vor face parte din seria gândită de Cosmin”, a declarat primarul mu­ni­cipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.
„Am dorit să scriu această carte pen­tru că sunt hunedorean, iar Hunedoara, după mine, este inegalabilă din multe puncte de vedere. Hunedoara este locul din care pornește povestea poporului român, este o zonă cu totul aparte din punct de vedere al patrimoniului istoric, cultural și natural, toate aceste ele­mente fiind, puțin spus, fascinante. Am decis să încep această lucrare (care încă nu știu dacă va cuprinde trei sau patru volume în total) ca un tribut al meu pentru județul în care am avut norocul să mă nasc, să cresc, să mă formez ca om și să muncesc o bună parte a carierei mele profesionale. Hunedoara este casa mea și va fi locul în care, cu siguranță, voi alege să îm­bă­trânesc”, a explicat Cosmin Nicula. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura