Hunedoara, primul judeţ cu asistenţă prin telemedicină

14 martie 2021 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

„Reputatul profesor doctor ATI Dorel Săndesc (foto) se alătură iniţiativei Con­si­liului Judeţean Hunedoara de a susţine noi activităţi de asistenţă medicală modernă pentru pacienţii din judeţul Hunedoara”, se arată într-un comunicat de presă al celor de la CJ Hunedoara.
Astfel, Asociaţia Salvital Hunedoara va oferi, în premieră, servicii de telemedicină po­pulaţiei care se află în zone greu acce­sibile printr-un proiect susţinut de Consiliul Judeţean Hunedoara la care a aderat şi unul dintre cei mai renumiţi medici din Ro­mânia, profesorul Dorel Săndesc.
În cadrul unei întâlniri care s-a desfăşurat vineri, 12 martie 2021, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, au fost stabiliţi paşii concreţi pentru implementarea acestui proiect. De serviciile de telemedicină, dar şi de asistenţă medicală primară vor be­ne­ficia locuitorii judeţului Hunedoara care nu au posibilitatea de a se deplasa din loca­litate pentru un consult medical sau solicită consultaţii urgente.
„Pentru judeţul Hunedoara, susţinerea pro­fesorului doctor Dorel Săndesc este imensă în raport cu nevoile şi aşteptările pa­cienţilor. Ne bucurăm că acest sistem de telemedicină prinde contur şi credem că va contribui la îmbunătăţirea serviciilor de asis­tenţă oferite locuitorilor judeţului Hu­ne­doa­ra. Asociaţia Salvital, unde Consiliul Ju­de­ţean Hunedoara contribuie cu fonduri im­por­tante, va oferi şi servicii de asistenţă me­di­cală primară în cele mai importante punc­te turistice ale judeţului. Sănătatea este şi ră­mâne o prioritate, de aceea ne con­cen­trăm pe implementarea cât mai efi­cientă a a­cestor proiecte”, a declarat Costel Avram, ad­mi­nistratorul public al judeţului Hunedoara.
„Revin cu bucurie în judeţul Hunedoara, locul în care m-am născut, mai ales dacă pot aduce prin experienţa profesională o con­tribuţie la îmbunătăţirea serviciilor me­dicale. Cred în acest parteneriat şi sunt con­vins că judeţul Hunedoara va imple­menta cu succes telemedicina”, a declarat prof. dr. Dorel Săndesc.
După ce 77 de paramedici au fost pre­luaţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Ur­genţă „Iancu de Hunedoara”, alţi 14 para­medici au rămas în cadrul asociaţiei, ur­mând să desfăşoare activităţi de asistenţă inclusiv prin telemedicină şi cursuri de prim-ajutor. Concret, cu resursele asociaţiei vor fi asigurate asistenţă medicală la eve­nimente publice organizate de primăriile care au acceptat să susţină activitatea Sal­vital, vor fi efectuate acţiuni de verificare a stării de sănătate a populaţiei în zonele fără medici, dar şi cursuri de instruire a po­pulaţiei în vederea acordării primului ajutor în caz de nevoie.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Raia spune:

    Interesant si nu numai. In sfarsit, un demers util si binevenit in judetul asta batut de soarta. Dr. Sandesc se dovedeste a fi un medic aparte si un om deosebit. Sa speram ca demersul lui nu va fi dus in derizoriu de autoritati si va fi apreciat cum se cuvine de populatie. Ne-ati dat o veste buna. E de apreciat pana si asta.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Este anormal să limitezi investiţiile în domeniul dezvoltării locale doar la reţelele de canalizare şi la drumuri”

Interviu cu Viorel Sălan, deputat PSD de Hunedoara   Poliana Mardari Guvernul liberal actual vede complet diferit dezvoltarea României în...

Cum vrea Ludovic Orban să-i descurajeze pe cei care fac contestaţii doar pentru a bloca proiecte

Adriana Năstase Preşedintele PNL, Ludovic Orban (foto), a de­clarat sâmbătă, la Deva, că este necesară sim­plificarea ghidurilor de finanţare şi...

FOTBAL Liga a III-a. Rezultatele echipelor hunedorene în prima etapă din retur

Vineri s-a reluat întrecerea din campionatul Ligii a III-a de fotbal cu partidele programate în etapa 11. Cele trei echipe...

Închide