Hunedoara nouă -”Hunedoara curată”

Judeţul Hunedoara trebuie să devină unul curat, unul în care emisiile poluante să fie reduse, pentru sănătatea oamenilor, dar şi un judeţ verde, prietenos cu natura. Nu în ulti­mul rând ne interesează direct, pe noi, ca hu­nedoreni, o administraţie ”curată”, unde con­ceptul transparenţei decizionale să nu fie doar declarat, aşa cum s-a întâmplat în ultimii 4 ani, ci aplicat cu adevărat.
Hunedorenii trebuie să ştie ce se întâmplă dincolo de porţile administraţiei publice jude­ţene, pe care în ultimii 4 ani PSD le-a ferecat. Trebuie să construim o administraţie în centrul căreia să stea nevoile cetăţeanului şi nu in­teresele de partid, cum s-a întâmplat sub con­du­cerea PSD a Consiliului Judeţean Hune­doa­ra. În plus, hunedorenii trebuie să trăiască într-un judeţ curat, nepoluat, ecologizat, iar acest lucru putem să îl realizăm împreună.
Alianţa PNL – UDMR – PNŢCD, cu susţi­nerea USR+ şi FDGR, vă propune un amplu proiect în acest sens, un proiect intitulat suges­tiv ”Hunedoara curată”. Este parte a stra­tegiei profe­sio­niste de dezvoltare macro-economică a judeţului, un program denumit HUNEDOARA NOUĂ, pe care ne dorim să o construim.
Astfel, am gândit proiecte viabile pentru reducerea emisiilor poluante. Ne dorim ca, în 2024, Hunedoara să fie primul judeţ cu transport în comun electric sau hibrid. De asemenea, vom amenaja piste de biciclete funcţionale în Ţara Haţegului, în zona Mureşului, între Cetatea Devei şi Castelul Corvinilor, tot în vederea reducerii noxelor. Avem în program să construim cel puţin 30 km de piste de biciclete/an. PSD, care de patru ani con­duce Consiliul Judeţean Hunedoara, a construit 0 km/an!
Nu mai dorim să vedem gunoaie aruncate la marginea ora­şului, la marginea pădurilor sau pe malul apelor. Iar acest lucru se poate realiza prin implementarea de programe de conştien­tizare a populaţiei, dar şi de eco­logizare a zonelor afectate.
Trebuie să creştem gradul de colectare se­lec­tivă a deşeurilor. Este nu doar un deziderat, ci o obligaţie asumată. Prin pro­grame viabile, prin programe aplicate, vom reuşi să să ajun­gem peste 4 ani, în 2024, la un grad de colectare selectivă de 80%.
Hunedoara curată nu înseamnă, însă, doar reducerea poluării sau programe pentru mediu. Pentru a ne bucura cu adevărat de un judeţ ”curat” avem nevoie de o administraţie ”curată”. De aceea, am decis să fim prima administraţie publică judeţeană care aplică programul ”Fără penali în funcţii publice”.
În plus, este nevoie de transparenţă decizională TOTALĂ! Ajung 4 ani cu uşi ferecate, ajung 4 ani în care hunedorenii au avut acces trunchiat sau deloc la deciziile luate de Consiliul Judeţean Hunedoara sub conducerea PSD. Administraţia publică jude­ţeană trebuie deschisă spre OM, trebuie să devină un partener real al cetăţenilor, să lucreze pentru cetăţeni într-o deplină trans­parenţă.
Alianţa PNL – UDMR – PNŢCD, cu sus­ţi­ne­rea USR+ şi FDGR, este ga­ran­ţia că se poa­te, iar Hunedoara poate deveni astfel cu adevărat CURATĂ.

Adrian Nicolae David, prim-vicepreşedinte PNL Hunedoara

Comandat de PNL –Filiala Hunedoara
CMF – 21200012
Executat deMEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva

3 comentarii la „Hunedoara nouă -”Hunedoara curată”

 • 18 septembrie 2020 la 9:25
  Legătură permanentă

  Votati pndl în continuare. În România este foarte bine, asta spune șeful pndl Iohanis. Va curge lapte și miere -în buzunarele pdnl. Ăștia sunt cei care spuneau: „să le luăm și zahărul din ceai”. În guvernarea boc-petrov și-au făcut încălzirea, acum desăvârșesc opera de distrugere a majorității „românlor”(vorba fostului lor șef, turnătorul bețiv). Meritați cu vârf și îndesat ce vi se întâmplă!

 • 18 septembrie 2020 la 12:41
  Legătură permanentă

  Pe lângă Alianţa PNL – UDMR – PNŢCD, cu susţi­nerea USR+ şi FDGR, mai este ALDE-le lui moloț. Blatul este pe față. Votati pndl& Co. în continuare. În România este foarte bine, asta spune șeful pndl Iohanis. Va curge lapte și miere -în buzunarele pdnl. Ăștia sunt cei care spuneau: „să le luăm și zahărul din ceai”. În guvernarea boc-petrov și-au făcut încălzirea, acum desăvârșesc opera de distrugere a majorității „românlor”(vorba fostului lor șef, turnătorul bețiv). Meritați cu vârf și îndesat ce vi se întâmplă!

 • 19 septembrie 2020 la 19:20
  Legătură permanentă

  Cat te plateste nistorescu sa faci propaganda comunista prin ziare? nataraule.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.