Hunedoara: mai multă siguranţă pentru comercianţii din zona Pieţei Obor

20 decembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Consiliul local al municipiului Hunedoara a aprobat ieri în şedinţă ordinară prelungirea contractelor de închiriere a terenurilor de la un an la 10 ani pentru firmele care îşi desfăşoară activitatea în spaţiile din spatele Pieţei Obor. Decizia aleşilor locali a fost luată la cererea comercianţilor, astfel încât aceştia să aibă siguranţa că vor avea continuitate în afacerile lor.
„Am răspuns solicitărilor unor proprietari de chioşcuri din zona 3 a Pieţei Obor, care până acum aveau contract de închiriere a terenurilor pe un an de zile, acolo unde există construcţii, prelungind contractele de închiriere de la un an la 10 ani. Este vorba de unităţile în care se comercializează alte produse decât cele alimentare, precum haine, încălţăminte ş. a.. Toţi deţinătorii de spaţii comerciale pe domeniul public, din afara Pieţei Obor, au primit o prelungire a contractului pe 10 ani de zile, tocmai pentru a da stabilitate afacerii”, a afirmat Dan Bobouţanu (foto), primarul municipiului Hunedoara.
În aceeaşi şedinţă, CL Hunedoara a aprobat nivelul taxelor şi impozitelor pentru 2017, valoarea acestora fiind menţinută la nivelul celor de anul trecut. De asemenea, la întrunirea de ieri, aleşii locali au stabilit norma de hrană a poliţiştilor locali pentru un an de zile, conform noilor reglementări. Alte puncte de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare au vizat stabilirea taxelor de intrare la obiectivele turistice şi de agrement din municipiul Hunedoara pentru 2017, cum ar fi Castelul Corvinilor sau Muzeul de Arheologie, Istorie şi Etnografie, care, din datele oferite de primarul Dan Bobouţanu, au fost păstrate la nivelul celor din anul în curs. (N. Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Apa Serv Valea Jiului estimează un profit mai mare faţă de anul precedent

Operatorul de apă potabilă şi canalizare din Valea Jiului preconizează că va avea profit pe anul 2016, iar de anul...

Ioan Demeter a demisionat de la şefia PSD Deva

Ordonanţa nr. 79/2016, privind deţinerea unor funcţii de conducere în partidele politice de către directorii de spitale a făcut prima...

Autobergamo Under 19 a pierdut ultimul meci al anului

Echipa de tineret a clubului Autobergamo Deva a fost învinsă în ultima partidă oficială a anului 2016, cedând, scor 3-6,...

Închide