Politica si administratie

Hunedoara este în „pole – position” pentru atragerea de noi fonduri europene

 

Municipiul Hunedoara se regăseşte în „prima linie” în ce priveşte şansele de a reuşi să atragă fonduri europene nerambursabile prin Mecanismul pentru Tranziţie Justă (a cărui im­ple­men­tare începe acum şi se va termina cel mai devreme în 2027 – n.n.), anunță cei de la Primăria Hunedoara.

Ecologizarea platformei Ecosid
„Confirmarea a venit astăzi (n.r.-vineri) din partea ministrului fondurilor euro­pene, Marcel Boloş, în cadrul discuţiilor pe mai multe teme privind noile pro­grame de finanţare europeană derulate astăzi la Cluj – Napoca, cu ocazia unei noi întruniri a Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România. La întâlnirea cu primarii de municipii din România a mai participat şi domnul Tanczos Barna, ministrul Mediului.
Mă bucură faptul că ni s-a confirmat, de către ministrul fondurilor europene însuşi, că avem şanse reale de a obţine fonduri pentru ecologizarea şi repu­ne­rea în circuitul economic a unei supra­feţe de peste 100 de hectare pe care municipalitatea o deţine pe platforma vechiului combinat siderurgic. De ase­menea, pentru anii următori, ne dorim să derulăm alte proiecte de eficientizare energetică, atât la clădiri publice cât şi la blocurile de locuinţe. În astfel de pro­iecte este implicat şi Ministerul Mediu­lui, aşa că prezenţa ministrului Tanczos Barna a fost, de asemenea, cât se poate de utilă pentru discuţiile cu primarii de municipii”, a declarat primarul muni­ci­piului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto).
Pentru următorul exerciţiu financiar eu­ro­pean, Primăria municipiului Hunedoara a pregătit deja 44 de proiecte care vi­zează, pe lângă ecologizarea vechii plat­forme Ecosid, dotarea şi modernizarea unităţilor şcolare care încă nu bene­fi­cia­ză de bani europeni în acest scop, re­sta­u­rarea Castelului Corvinilor (etapa a II-a) şi punerea acestuia în valoare prin alte trei proiecte conexe, reabilitarea Par­cu­lui Corvin şi a Parcului Central dar şi efi­ci­­entizarea energetică a mai multor blo­curi de locuinţe din oraş. (A. Năstase)