Hoţul voiajor, condamnat la cinci ani de puşcărie

Individul de 50 de ani a comis două spar­geri de unde a plecat cu bijuterii din aur, mii de euro şi lei. Ambele infracţiuni au fost co­mise în Deva, iar individul îşi studia cu atenţie casele pe care intenţiona să le jefuiască.
Adrian Iliescu este un infractor recidivist, de 50 de ani, de loc din Brăila, şi a fost prins în urma unui control în trafic derulat de poliţiştii rutieri din Deva, pe DN 7. În urma cercetărilor, poliţiştii au descoperit că este autorul mai multor spargeri prin forţarea şi escaladarea ferestrei de la baia unor apar­tamente din municipiul Deva. La o sin­gură spargere, în iunie a.c., a plecat cu 20 grame bijuterii din aur, suma de 3000 euro şi suma de 10.000 lei. O lună mai târziu a pătruns, tot prin geamul de la baie lăsat rabatat, într-un alt apartament de unde a furat 2500 lei.
Unul dintre păgubiţi l-a recunoscut pe infractor după ce-l întâlnise în scara blocului, când acesta studia ce apartament poate fi spart. Când a fost prins de poliţişti, în urma percheziţiei asupra autoturismului pe care-l conducea, au fost găsite mai multe şuru­belniţe, mănuşi, bani, semn că individul cutre­iera regiunea în căutarea unor ţinte. La judecată, Iliescu şi-a şi-a asumat vinovăţia pentru infracţiunile comise şi a cerut ca jude­cata să aibă loc în procedura simplificată, numai că nu a recunoscut toate faptele reţi­nute în sarcina sa prin rechizitoriu. Individul a fost condamnat de Judecătoria Deva la câte doi ani de închisoare pentru cele două infrac­ţiuni de furt calificat. După adăugarea spo­rului de pedeapsă şi a unui rest neexecutat de 847 de zile de la o altă condamnare, Iliescu Adrian va sta circa 5 ani de zile în puş­cărie. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare