Eveniment

„Hoţul hoţilor”, care a spart şi magazinul închisorii, la un pas de eliberare

Maximilian Gânju03 mucerniuc (1)

Tânărul din Uricani, ajuns după gratii pentru furt şi condamnat din nou, pentru că a spart magazinul alimentar al închisorii în care îşi executa pedeapsa, vrea acum în libertate. „Hoţul hoţilor” a cerut liberarea condiţionată, n-a avut succes la Tribunalul Alba, însă a contestat decizia şi are şanse să fie eliberat.
La 22 de ani, Flavius Alexandru Mucerniuc (foto), din Uricani, este poate cel mai inventiv hoţ din ţara noastră. În timp ce era în penitenciar şi îşi executa pedeapsa, a spart până şi chioşcul închisorii. Până când vinovatul avea să fie descoperit, tânărul îşi executase detenţia şi a fost eliberat din penitenciar. N-a stat decât o lună în libertate, pentru că a primit o nouă condamnare de trei ani şi jumătate pentru spargere.
Flavius Alexandru Mucerniuc este în spatele gratiilor din anul 2013 şi cum şi-a ispăşit o parte din condamnare, la finele anului ar putea fi eliberat. Cu o inteligenţă peste medie, tânărul a reuşit să înşele vigilenţa gardienilor penitenciarului din Târgu Mureş şi de sub nasul lor să fure cafea, alimente şi ţigări, ziua în amiaza mare. S-a folosit de o simplă forfecuţă cu care a spart toate încuietorile chioşcului din penitenciar. Ca să nu fie prins în celulă cu alimentele şi ţigările furate, le-a ascuns în coşurile de gunoi ale închisorii.
Mucerniuc a spart o casă de amanet ce aparţinea unui fost ofiţer de poliţie din judeţul Gorj şi a reuşit să păgubească zeci de persoane din mai multe localităţi ale ţării. Cea mai eficientă metodă era de a se îmbrăca în domnişoară, îşi asorta o poşetă galbenă şi bătea la uşa păgubitului. O clipă de neatenţie era de ajuns pentru a-i goli casa de bunuri. O altă metodă era de a se deghiza în copil care trăieşte pe străzi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura