Hoţul care i-a golit cardul unui hunedorean, condamnat definitiv

Natalia Bumbac

Un tânăr din municipiul Hunedoara, Alexandru Firu, este judecat pentru acces ilegal la un sistem informatic, după ce a furat un card bancar şi l-a golit de bani. Dosarul s-a soluţionat în prima instanţă, la Tribunalul Hunedoara, tânărul fiind condamnat la o pedeapsă de reeducare prin asistare pe o perioadă de şase luni.
Procurorii au atacat sentinţa cu apel, dosarul fiind trimis spre judecare la Curtea de Apel Alba Iulia. Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul procurorilor şi i-a înăsprit pedeapsa de la şase luni de reeducare prin asistare, la internare într-un centru educativ pe o durată de un an. În plus, reprezentanţii legali ai minorului vor trebui să-i plătească persoanei păgubite daune materiale de 9.900 de lei. Hotărârea instanţei este definitivă.
Tânărul este acuzat că în noaptea de 8 aprilie 2017 i-a spart maşina unui hunedorean, pe care acesta o folosea în regim de taxi. În autoturism a găsit o borsetă, pe care a verificat-o şi fiindcă nu a găsit nici o sumă de bani, a aruncat-o în iarbă şi a plecat. La scurt timp, Firu a revenit, a verificat din nou borseta şi, spre ghinionul proprietarului, a găsit în ea un card bancar şi o hârtie pe care era notat codul PIN al cardului. În aceeaşi noapte a folosit bancomatul unei bănci din municipiul Hunedoara şi a scos de pe card 9.400 de lei, în cinci operaţiuni. Abia a doua zi dimineaţă, proprietarul maşinii a descoperit că i-a fost spart autoturismul şi că-i lipseşte borseta din torpedou, unde avea mai multe documente. A anunţat poliţiştii despre paguba suferită şi angajaţii băncii să-i blocheze cardul. Borseta a fost găsită de un vecin, fiindu-i returnată.
Acesta nu este singurul furt comis de Alexandru Firu, minor la data la care i-a spart maşina hunedoreanului. În motivarea hotărârii date de Tribunalul Hunedoara, magistraţii au consemnat că tânărul este autorul mai multor infracţiuni de furt calificat şi tentative de furt, pe care le-a comis de la o vârstă fragedă. Pentru fapta din acest dosar, el a stat în arest preventiv patru luni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.