Eveniment

Hoţul acuzã poliţiştii cã l-au agresat

3 canistre

Sorina Popa

Un tânăr de 25 de ani, din Călan, Ciprian Cotaie, a fost prins în flagrant de două patrule de poliţişti, în timp ce sustrăgea benzină din rezervoarele a două autoturisme parcate pe malul Râului Galbena, din oraşul Haţeg.

Un rest de pedeapsă de 1.000 de zile
Oamenii legii l-au dus pe hoţ la sediul Poliţiei oraşului Haţeg, pe numele său întocmindu-se un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Bărbatul este un cunoscut al poliţiştilor, el fiind acuzat în repetate rânduri de furturi, motiv pentru care a făcut puşcărie ani buni. În prezent, el mai are de executat un rest de pedeapsă de aproape 1.000 de zile, tot pentru furt. Cazul  tânărului prins în flagrant când fura combustibil din rezervoarele maşinilor ar fi fost unul banal, dacă el nu i-ar fi acuzat pe poliţişti că l-ar fi bătut pe timpul anchetei. Şeful IPJ Hunedoara, comisarul şef Liviu Dumitru, susţine că hoţul a declarat, pe perioada anchetei, că a fost agresat de unul dintre poliţiştii din cele două patrule, care l-au surprins asupra faptului. În schimb, oamenii legii implicaţi în acest caz au afirmat că tânărul s-a rănit singur, el nefiind atins de către anchetatori. Conducerea IPJ s-a sesizat din oficiu, privind reclamaţiile suspectului, agenţii acuzaţi că l-au bătut pe hoţ fiind supuşi unei anchete interne. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg, în vederea stabilirii legalităţii modului de intervenţie al agenţilor de poliţie.

Nu tolerează depăşirea atribuţiilor
Conducerea Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara face precizarea că nu tolerează în nici un fel depăşirea atribuţiilor de serviciu ale poliţiştilor în privinţa cercetării persoanelor suspectate de comiterea unor infracţiuni, iar în cazul în care poliţiştii se vor dovedi vinovaţi, împotriva lor vor fi luate măsurile care se impun, conform rezultatelor cercetărilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura