EvenimentFlash

Hoţii de cupru rămân în arest

Livia Botici

Magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au decis, ieri, rămânerea în arest a celor 19 persoane acuzate de furt de materiale neferoase, din incinta combinatului S.C. ArcelorMittal S.A.

Prejudiciu – 1 milion de lei
Inculpaţii sunt acuzaţi de faptul că, la sfârşitul anului trecut, au săvârşit mai multe furturi de cupru, din combinatul de la Hunedoara, „pradă” valorificată apoi în centrele de colectare de materiale neferoase. Cu toate că, la începutul procesului, bărbaţilor li se imputa un prejudiciu de 300.000 lei, ieri, procurorul a invocat o pierdere de un milion de lei. Până în acest moment, din paguba produsă de aceştia, nu a fost recuperat absolut nimic, la percheziţiile efectuate de oamenii legii, găsindu-se doar uneltele de care aceştia se ajutau pentru a comite infracţiunile.

Ţapi ispăşitori?
În timpul procesului, o parte dintre acuzaţi au susţinut că sunt victimele unor înscenări, aceasta pentru că prejudiciul imputat reprezintă o valoare mult prea mare. De asemenea, familiile lor sunt de aceeaşi părere, considerând că bărbaţii sunt doar ţapii ispăşitori ai sistemului. „Vor să-i facă să plătească pentru nişte fapte pe care nu le-au făcut. Ei sunt doar ţapi ispăşitori, îi ţin degeaba arestaţi, nu numai ei fură, dar doar ei sunt pedepsiţi”, a declarat Daniela Gerebeneş, soţia unuia dintre acuzaţi.

Cereri admise
Tribunalul Hunedoara a judecat, ieri, două cauze în acest caz. Prima, o cerere de prelungire a arestării preventive, a fost admisă, astfel că, acuzaţii vor rămâne după gratii până la sfârşitul procesului. A doua cerere, care aparţine Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, cu privire la eliberarea provizorie a unui membru al grupării, a fost de asemenea admisă. „În această cauză, Judecătoria a decis în urmă cu o lună, eliberarea lui Flavius V, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a înaintat recurs. Acesta a fost admis, drept urmare, inculpatul va rămâne în arest”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura