Hoţii au dat iama în investiţiile din Parâng

Maximilian Gânju

Una sau mai multe persoane au vandalizat un punct de transformare care deserveşte pompele de apă construite în cadrul proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng. Paguba este foarte mare, chiar dacă „magneţii” nu s-au ales cu o pradă consistentă. Edilii au făcut o plângere la Poliţia Petroşani iar anchetatorii încearcă să dea de urma hoţilor.

Totul s-a întâmplat ziua în amiaza mare, cred reprezentanţii Primăriei Petroşani, pentru că investiţiile au pază permanentă pe timp de noapte. Şi ziua sunt verificate, însă, din cauza personalului insuficient, este o patrulă mobilă şi edilii cred că hoţii au urmărit momentul când paznicul a plecat de la obiectiv. „Magneţii” au secţionat pe o distanţă de circa doi-trei metri conductorii de cupru care alimentau cu energie electrică pompele de apă.
„Au vandalizat şi ne-au furat de la Staţia ST 300 de Parâng, care alimentează cu apă bazinul de la Căsuţa din Poveşti. Au intrat în punctul trafo şi au distrus cablurile, le-au tăiat şi le-au furat. Tot punctul trafo de joasă tensiune a fost vandalizat, iar noi am depus plângere la poliţie. Avem şi pagube, distrugerile sunt mari şi trebuie să vedem acum cu firma care a realizat investiţia, să vină şi să ne facă reparaţiile”, a declarat Daniel Vişan, directorul DPADPP din cadrul Primăriei Petroşani.
Hoţii au ştiut unde să acţioneze şi au intrat într-un punct unde riscurile de a se electrocuta sunt considerabil mai mici faţă de un punct de înaltă transformare. „Cei de la Ocolul Silvic au o exploatare în zonă şi este posibil ca un muncitor să fi văzut ceva şi să ne ajute la prinderea autorilor”, a mai declarat Vişan. Nu este pentru prima dată când edilii au probleme cu hoţii în staţiune şi tocmai acesta a fost motivul pentru care s-a recurs la pază.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.