Actualitate

Hoți de păduri, condamnați la închisoare

Cei trei hoți, toți din Valea Jiului, au tăiat ilegal și furat din pădurea privată a unei asociații arbori în valoare de peste 100.000 de lei.
Inculpații au fost prinși în flagrant iar la controlul derulat de pădurarii Oco­lu­lui Silvic Lupeni s-a descoperit ade­vă­ratul jaf. ”În cursul lunilor iulie-sep­tembrie 2018, inculpatul împreună cu fiul său și cu ajutorul unei persoane ce muncea ca zilier în gospodăria familiei, s-au deplasat în pădurea aflată în pro­prietatea Asociației de unde au tăiat un număr de 45 de arbori cu un volum total de 62,073 mc. Cei trei au con­tinuat furturile de lemn până au adunat un volum de 192.781 mc., cu o valoare a prejudiciului de 103.925 lei.
Trimiși în judecată de procurorii Parche­tului de pe lângă Judecătoria Petroșani, pentru infracţiunile de tă­ierea fără drept de arbori din fondul forestier naţional, indiferent de forma de proprietate ori complicitate, hoții de lemn au fost condamnați la pe­dep­se cuprinse între 2 ani și 8 luni de în­chisoare și 2 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare, însă soluția Judecă­toriei Petroșani nu este definitivă. (M. Gânju).