Hoţ, profilat pe jefuirea pensionarilor, prins de poliţişti

Natalia Bumbac

Poliţiştii au reuşit să prindă un bărbat de 63 de ani, din municipiul Hunedoara, bănuit că a comis mai multe infracţiuni şi care era cunoscut ca recidivist.
Timp de o lună de zile, individul reuşise să adune o mică avere, 88.000 de lei (aproximativ 20.000 de euro) din furturi şi înşelăciuni. Locuinţa bărbatului a fost percheziţionată, oamenii legii găsind suficiente probe care-l incriminează. Deocamdată, poliţiştii au stabilit că bărbatul a furat şi înşelat de bani trei persoane cu vârste peste 70 de ani şi a jefuit locuinţa unei femei, oamenii legii urmând să stabilească întreaga activitate infracţională a acestuia.
Din datele poliţiştilor, în 27 septembrie, individul a mers la locuinţa unui hunedorean de 76 de ani şi i-a spus că vine din partea unei autorităţi publice ca să schimbe valuta pe care familia respectivă o deţinea, întrucât ar putea fi scoasă din circulaţie. A solicitat şi a primit 3.000 de euro, lăsând, în schimb, 3.000 de dinari iugoslavi, în bancnote scoase din circulaţie. De asemenea, la data de 16 octombrie, a acostat pe stradă o hunedoreancă în vârstă de 74 ani şi, sub pretextul oferirii unor detalii despre o anumită tranzacţie financiar-bancară, a însoţit-o la domiciliu, unde, profitând de neatenţia femeii, i-a furat dintr-o plasă 700 de lei. În 21 octombrie, individul a mers în apartamentul unui alt bărbat de 85 de ani din municipiul Hunedoara, căruia i-a spus că, în ziua următoare „se vor schimba banii”. L-a întrebat dacă deţine sume de bani în valută şi lei, pentru a verifica seriile bancnotelor. Octogenarul a adus în bucătăria locuinţei mai multe plicuri care conţineau bani şi, împreună, au verificat seriile bancnotelor. Ca, după plecarea bărbatului, partea vătămată să constate că i-au dispărut 9.390 de euro şi 10.000 de lei. Individul mai este acuzat că în 2 noiembrie, a spart uşa de la apartamentul unei hunedorence, de unde a furat 24.200 de lei.
Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore şi ieri l-au prezentat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale. Bărbatul a fost judecat şi condamnat în trecut pentru fapte similare acuzaţiilor care i se aduc acum.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Minorul escroc din Constanţa, arestat

Tânărul de 17 ani din Constanţa, acuzat că a escrocat de bani mai multe persoane prin metoda „accidentul” a fost

Peste doi ani de închisoare, pentru că a condus beat şi fără permis

Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Deva au ridicat un bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiu, pe numele căruia

„Run the Lift”, întrecerea din Parâng

O întrecere inedită între oameni şi telescaunul care urcă în Staţiunea Parâng va avea loc sâmbătă, de la ora 11,00,...

Închide