<

Heliportul de la Hunedoara a fost recepţionat

26 septembrie 2016 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

05-heliport-hunedoaraMagdalena Şerban

Din cauza lipsei avizelor necesare în vederea obţinerii unuia sau mai multor culoare de zbor pentru aterizarea elicopterelor, heliportul din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara nu a funcţionat niciodată, deşi a fost inaugurat în vară, cu mare fast, de vechea conducere a municipalităţii. La solicitarea proiectantului şi a executantului, recepţia lucrărilor s-a făcut ieri, fiind îndeplinită procedura de avizare.

„Am cerut soluţii, nu demolări”
În prezenţa a doi reprezentanţi ai Inspectoratului General de Aviaţie, a unui reprezentant al ISU, a dirigintelui de şantier, precum şi a câte unui reprezentant al firmei de proiectare, SC Malex Engineering SRL Bucureşti, respectiv al SC Strabag SRL, societatea executantă, ieri s-a făcut recepţia lucrărilor aferente heliportului de la Hunedoara.
„După cum se ştie, culoarele de zbor trebuie autorizate de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Pentru a se obţine avizul, era necesară o recepţie a lucrărilor. Deşi în nota de fundamentare a proiectantului ni se cereau unele modificări (demolarea, respectiv desfiinţarea garajului ambulanţelor situat în vecinătatea platformei, precum şi a altor construcţii adiacente, dar şi tăierea unor arbori din împrejurimi), am atras atenţia că nu vom recurge la aceste revizuiri, considerându-le deplasate. Prin urmare, le-am recomandat să găsim alte soluţii, mai realiste, astfel încât să putem obţine acel aviz. Acum, în urma discuţiilor, s-a convenit să se monteze indicatoare de restricţionare a accesului în zona heliportului, să se procure şi să se monteze o mânecă de vânt amplasată pe staţia de Salvare şi să se recurgă la nişte finisaje la pistă. După ce se parcurg aceşti paşi, se va înainta o adresă către SMURD, pentru a se face un zbor de verificare, urmând verdictul”,  a precizat Dan Bobouţanu, edilul-şef al municipiului Hunedoara. De altfel, din iunie, de când acesta a venit la cârma administraţiei locale, a refuzat să facă plăţi pentru implementarea investiţiei, refuzând totodată şi recepţia lucrărilor, până în momentul în care s-a ajuns la recomandări pertinente în ce priveşte schimbările ce trebuie parcurse în vederea avizării.

Investiţia a costat 900.000 de lei
De amintit că lucrările pentru construirea heliportului au costat peste 900.000 de lei, fondurile provenind de la bugetul local. Heliportul va putea fi utilizat atât de elicopterele SMURD, cât şi de cele mai mari, în caz de nevoie. Proiectul mai include un sistem de balizaj ce va permite aterizarea elicopterelor şi pe timp de noapte. Obiectivul a fost realizat şi inaugurat în timpul mandatului fostului primar, Viorel Arion, în vederea preluării bolnavilor aflaţi în stare gravă şi care necesită transfer urgent către centrele medicale universitare. Heliportul se impunea ca o prioritate, în condiţiile în care pacienţii unităţii sanitare, care aveau nevoie de transport cu elicopterul,  erau preluaţi cu ambulanţele până la stadionul Michael Klein. Din cauza timpului prelungit, exista riscul ca starea de sănătate a acestora să se agraveze.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. gelu dragancea spune:

    Mai Magdalena Serban, 900 000 de lei sau de roni?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bătăliile politice, transformate în plângeri penale la Dobra. Reclamat de foşti colegi, absolvit de instanţă

Un fost consilier local al comunei Dobra a fost achitat definitiv de acuzaţia de conflict de interese, pentru care a...

Canalizarea, coşul de gunoi al Văii Jiului

Operatorul de apă şi canal din Valea Jiului a demarat o campanie de conştientizare a populaţiei cu privire la deşeurile...

Bulina neagră, 27.09.2016

Cristian Litera, om certat cu legea, din Deva Pentru că judecătorii de la Tribunalul Hunedoara i-au respins apelul la măsura...

Închide