Hărău: se vor încheia contracte cu Brai-Cata SRL

9 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Conducerea comunei Hărău anunţă cetăţenii că vineri, între 9 şi 16, la Şcoala Generală din Bârsău şi marţi, în acelaşi interval orar, la sediul primăriei se vor încheia contracte de salubritate cu societatea Brai-Cata SRL şi se va putea face plata facturilor.

„Cetăţenii trebuie să ştie că până în 1 decembrie, toţi cei care nu vor încheia contracte de salubritate, trebuie să achite o taxă mai mare decât cea prestabilită, ce va fi inclusă în impozit. Acţiunea de contractare se va desfăşura în fiecare localitate în parte. Reprezentanţii societăţii au venit să semnăm procesul verbal de finalizare a contractării, dar nu am cum să fac asta, pentru că nu avem totul gata. Doar în Bârsău există vreo 100 de familii care nu au încheiat contracte. Nu pentru că nu vor, ci pentru că nu a fost nimeni pe la ei. Oamenii au rămas cu pubelele de la fosta firmă prestatoare, aşa că şi le scot din curte şi cei de la Brai-Cata le ridică, lucrătorii neavând de unde să ştie care are şi care nu contract. Nu mi se pare corect să facă muncă voluntară. Cred că nu îşi doresc să se faulteze singuri, prestând muncă benevolă, fără bani. Tariful practicat, conform licitaţiei ADI Deşeuri, la nivel de judeţ, este de 4,17 lei de persoană. Ce mai vreau să spun e că în fiecare sat avem locuri special amenajate pentru colectarea selectivă. Într-o zi din săptămână e ridicat acest gunoi, iar în alta cel menajer. Nu întâlnim piedici în ce priveşte pubelele, nu necesită suplimentare. Încă avem disponibile pentru cei care vor avea nevoie, pe parcurs”, a afirmat Lucian Mihael Albu Weber (foto), primarul comunei Hărău.
Potrivit acestuia, se va da o hotărâre de Consiliu Local în baza căreia noua grilă de impozitare va include şi o taxă pentru serviciul de salubritate, dar la o valoare mai mare comparativ cu cea iniţială. Asta, deoarece unii se gândesc că pot fenta prin arderea deşeurilor sau aruncarea lor în locuri nepermise.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Salonul Hunedorean al Cărţii

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi în parteneriat cu Complexul Deva Mall, organizează, în perioada...

SESAM 2019, o reuşită internaţională

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Insemex Petroşani a organizat cea de-a IX-a Ediţie...

Anunţ Finante

Închide