Salonul Hunedorean al Cărţii

9 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi în parteneriat cu Complexul Deva Mall, organizează, în perioada 16 – 19 octombrie 2019, cea de-a XX-a ediţie a Salonului Hunedorean al Cărţii, eveniment cultural devenit tradiţional, foarte apreciat de iubitorii de carte din Deva şi din judeţul Hunedoara.

Salonul Hunedorean al Cărţii este evenimentul cultural pe care Biblioteca Judeţeană îl pregăteşte din timp, cu mult profesionalism, cu drag şi respect faţă de cititorii fideli, faţă de toţi prietenii cărţii, faţă de oaspeţii noştri: scriitori, edituri, librari.
Anul acesta, ideea care ne-a călăuzit în organizarea Salonului ne-a fost inspirată de minunatul vers arghezian „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris”, de aceea, acest eveniment cultural va fi un semn de respect şi preţuire faţă de editurile româneşti, edituri care contribuie semnificativ la dezvoltarea culturii noastre naţionale.
Ca şi în anii precedenţi, şi la această ediţie vom avea o participare numeroasă, concretizată în cele peste 130 de edituri din ţară şi din judeţ. Editurile hunedorene, ca de obicei, vor fi prezente şi vor organiza lansările unor scriitori cunoscuţi sau care îşi vor lansa volumele de debut. Vor fi prezente următoarele edituri din judeţ:
Aşteptat cu nerăbdare de miile de iubitori de lectură care îi vor trece pragul, Salonul Hunedorean al Cărţii va prilejui întâlnirea cu personalităţi de marcă ale culturii noastre care îşi vor lansa cărţile la Deva. De asemenea, editurile, distribuitorii de carte şi documente audio-video, librarii şi bibliotecarii prezenţi la Deva vor fi într-un permanent dialog cu un public avizat, care ştie să aprecieze valoarea unei cărţi. Este o bucurie pentru noi să constatăm că, deşi ne aflăm în era Internetului, lectura cărţilor în format tradiţional, pe hârtie, nu şi-a spus încă ultimul cuvânt şi plăcerea cititului, a răsfoitului unei astfel de cărţi nu va dispărea prea curând. Aşteptăm, prin urmare, acelaşi public numeros, de toate vârstele şi ocupaţiile, iubitorii de carte şi de lectură pentru care, an de an, Salonul Hunedorean al Cărţii este o mare sărbătoare a spiritului.
Salonul va fi accesibil publicului zilnic între orele 10.00 şi 20.00, intrarea fiind gratuită.
Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Deva

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
SESAM 2019, o reuşită internaţională

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Insemex Petroşani a organizat cea de-a IX-a Ediţie...

Anunţ Finante

Arbitri hunedoreni, în vizorul FR Fotbal

În perioada 30.09-03.10.2019, patru arbitri din judeţul Hunedoara, Andrei Fodor, Leopold Herczeg, Raul Bădărău şi Cătălin Blîndu, s-au aflat pentru...

Închide