Hărău: alocări bugetare decente pentru 2020

5 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Repartizarea pe unităţile administrativ-teritoriale hunedorene a sumei de 27 de milioane de lei, reprezentând cota de şase procente din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat pe anul 2020 de către Consiliul Judeţean Hunedoara nu i-a mulţumit pe toţi primarii. La Hărău e însă bine.

Buget local bazat pe cifre realiste
„Pentru acest an ni s-au repartizat de la Consiliul Judeţean Hunedoara 550.000 de lei, adică mai mult cu 50.000 de lei faţă de 2019. Ştiu că sunt şi colegi nemulţumiţi, însă noi nu ne putem plânge. Ne acoperă necesarul financiar anual, existând şi venituri proprii care ajung undeva la 750.000-800.000 pe an (din taxe şi impozite pe terenuri, maşini şi alte proprietăţi, concesiuni, închirieri etc). Bineînţeles, depinde de gradul de încasare. Nu avem păşune închiriată, dar mai obţinem venituri din fondul forestier aflat în proprietate. Nu ne putem baza sută la sută pe acest capitol, anul trecut, de exemplu, neînregistrând venituri, cu toate că am scos la licitaţie masă lemnoasă, dar nu au fost doritori. În schimb, acum doi ani am încasat circa 200.000 de lei. Trebuie să acoperim şi cheltuielile cu contractul de pază şi administrare, deci nu rămânem cu toţi banii”, a afirmat Lucian Mihael Albu Weber (foto), primarul comunei Hărău.
Acesta a mai precizat că în anul în curs este nevoie de asigurarea unor cofinanţări (însumează 600.000 de lei) la proiectele investiţionale demarate pe axe europene, dar au fost luate în calcul. ,,Nu putem să batem în cuie suma alocată de la Consiliul Judeţean, colectarea putând să nu fie făcută sută la sută. Ne-am creionat calculele, deci mizăm pe 400.000 – maximum 450.000 de lei în 2020. Primim cotă parte lunară din ceea ce încasează administraţia judeţeană. Or la nivel de judeţ, există şi sume neîncasate. În urma colectării, totalul se împarte după cât a primit fiecare primărie. Avem acest estimativ, deoarece ne-am orientat după anii trecuţi. În 2019, deşi pe hârtie au fost repartizaţi 500.000 de lei, am primit 400.000 de lei. Vreau să fiu realist atunci când stabilesc coordonatele financiare, nu să visez idealuri. Din pix, poţi scrie multe, dar trebuie să fie şi conforme cu realitatea”, a mai arătat primarul.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
O comedie savuroasă la Centrul Cultural din Deva. Cum să pierzi totul într-o zi!

O avalanşă de gaguri şi situaţii extrem de comice! Magda Catone, Ozana Barabancea şi Silviu Biriş vin la Deva cu...

Copilă rănită grav de o remorcă

Fetiţa încercase să treacă strada, când a fost lovită de remorca unui autoturism condus de un şofer de 74 de...

Protestul magistraţilor amână verdictul în dosarul criminalului din Petrila

Individul a fost judecat pentru ultraj, pentru că l-a ameninţat cu moartea pe preşedintele României. Procesul a avut loc la...

Închide