Hărău: a început modernizarea drumurilor comunale din bani europeni

27 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Banii europeni aduc la Hărău posibilitatea asfaltării unor drumuri de interes local, astfel de demers implicând sume considerabile, care ar fi greu sau chiar imposibil de susţinut din bugetul local.
„Avem câştigat pe fonduri europene, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), un proiect în valoare de un milion de euro, prin care vom moderniza câteva drumuri comunale.

Investiţia a primit girul entităţii amintite, a avut loc licitaţia, s-a semnat contractul de execuţie şi s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Acum totul ţine de vreme şi de cum ne va lăsa ploaia să ne facem treaba în teren. Sunt prevăzute porţiuni de drumuri din localităţile aparţinătoare, iar cele mai multe se află în Bârsău. După ce reuşim implementarea programului, vor rămâne foarte puţine drumuri neasfaltate la nivel de unitate administrativ-teritorială. Ar mai exista capete de străzi, dar mai mici, pentru care vrem să depunem un alt proiect. Ne gândim să o facem prin axe precum cele din cadrul noului Program Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) sau ale Fondului de Dezvoltare şi Investiţii. Cert e că vizăm să realizăm totul din bani europeni sau guvernamentali. Drumurile noastre sunt intabulate în proporţie de circa 95 la sută, urmând să completăm şi restul. De asemenea, mai avem şi drumuri pietruite, dar nu de pământ”, a spus Lucian Mihael Albu Weber (foto), primarul comunei Hărău.
Acesta a mai afirmat că din bugetul local s-au alocat în anul acesta 20.000 de lei pentru pietruire, acolo unde drumurile s-au deteriorat. Deocamdată, ploile din ultima vreme nu au stricat nimic, însă ce se speră e ca timpul să nu îşi scoată colţii mai rău. Cât priveşte transportatorii de masă lemnoasă, sunt puţini, exploatează doar din satul Banpotoc, dar s-a ajuns la o bună înţelegere legată de tonajul practicat, tocmai pentru a nu afecta drumurile comunale. Pe de altă parte, un segment din drumul judeţean a fost reabilitat (de la intrarea în comună până în Chimindia, unde s-a turnat covor asfaltic) şi urmează Hărău şi Bârsău, după cum au promis mai marii de la judeţ.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Plata prin SMS a parcărilor din Piaţa Cetăţii şi de la „Aqualand” a devenit funcţională

Sistemul de plată electronic a parcării, în Piaţa Cetăţii şi la „Aqualand”, din municipiul Deva a devenit funcţional, după o...

Premii pentru gimnaste la Cupa Mondială

Cu destule probleme legate de participarea la competiţiile internaţionale programate în perioada următoare, deoarece unele dintre sportive sunt nerecuperate în...

Karate. Un hunedorean, pe podium la mondiale

Un alt campion hunedorean urcă pe podiumul de premiere la un Campionat Mondial de karate. Reprezentantul CS O Ka Do...

Închide