Bătrână lăsată fără economii prin metoda „accidentul”

Duminică, în jurul orei 05:30, Poliţia municipiului Hunedoara a fost sesizată de un bărbat din municipiu că, în jurul orei 04:30, o vecină a sa, în vârstă de 77 de ani, a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune.

Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a stabilit faptul că femeia a fost apelată pe telefonul fix de o persoană care s-a prezentat a fi „nora” ei, care i-a relatat că a căzut în baie şi a suferit o fractură de coloana vertebrală, rămânând paralizată. „Nora” a transferat convorbirea unui bărbat care s-a prezentat a fi „medic”, care i-a solicitat hunedorencei bani pentru a-i „opera de urgenţă” nora.
În scurt timp persoana vătămată s-a întâlnit în faţa locuinţei cu un bărbat pe care nu îl cunoştea, căruia i-a dat o pungă cu 41.000 de lei.
După ce a constatat că a fost înşelată, femeia s-a adresat poliţiştilor, care au întocmit dosar de cercetare penală şi efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.
În aceeaşi dată, poliţiştii hunedoreni au fost sesizaţi de o altă femeie din municipiul Hunedoara că a fost apelată telefonic, sub acelaşi pretext, de persoane necunoscute, care i-au solicitat o sumă importantă de bani. În acest caz, femeia a fost vigilentă şi şi-a dat seama că poate fi victima unei infracţiuni de înşelăciune, motiv pentru care nu a dat curs solicitării. Aceasta s-a adresat poliţiştilor, care efectuează cercetări, în acest caz, pentru comiterea infracţiunii de tentativă la înşelăciune. (M. Crivăţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare