Haos la Liga 2, amânare la Liga 3

11 x 1 Muresul Deva si Jiul Petrosani

Ciprian Marinuţ

Mureşul şi Jiul nu-şi ştiau, ieri, adversarii din prima etapă de campionat, programată sâmbătă, însă  Comitetul de Urgenţă al FRF a hotărât să amâne doar startul campionatului Ligii a 3-a.

FRF caută echipe cu arcanul
Criza financiară a lovit crunt fotbalul din eşaloanele inferioare. Drept dovadă, cu trei zile înainte de startul campionatelor ligilor doi şi trei, FRF a fost pusă în situaţia de a „invita” în liga secundă echipe restante la performanţă, pentru a le înlocui pe cele învinse de criza financiară. Iar la liga a III-a, situaţia e şi mai gravă, şi Comitetul de Urgenţă al FRF a decis să amâne, cu o săptămână, startul sezonului. Motivele pentru care FRF caută echipe cu arcanul, ca să completeze seriile ligilor doi şi trei, înainte de restructurarea anunţată în sezonul 2010-2011, nu vizează performanţa, ci sunt de ordin financiar. E clar că numărul mai mare de echipe sărace şi fără tradiţie în performanţă nu duce la creşterea competitivităţii. Însă, seriile umflate ca număr de echipe menţin constant numărul de jocuri şi ar umple astfel în continuare conturile oamenilor FRF, pe filiera arbitrilor şi observatorilor, delegaţi la meciuri.

Debandadă maximă
Oficialii echipelor Jiul Petroşani şi Mureşul Deva nu-şi cunoşteau, ieri, în jurul orei 15.30, adversarele din prima etapă, în contextul retragerii celor de la FC Bihor şi a mutării în seria I a echipei CS Otopeni. „Nu ştim dacă noul sezon va începe acum, sâmbătă, şi cu cine vom evolua în prima etapă. Ar fi trebuit să jucăm cu FC Bihor, dar se zice că ei s-au retras şi că e posibil să întâlnim retrogradata FC Târgovişte. Aşteptăm veşti oficiale de la FRF”, a spus George Boboc, directorul sportiv al Jiului. „E debandadă mare la FRF şi încă nu ştim dacă jucăm sâmbătă şi ce echipă vom avea ca adversară, după ce CS Otopeni a fost mutată în seria I. Sper să se clarifice cât mai repede situaţia, fie aducând alte formaţii, fie refăcând programarea cu mai puţine echipe”, a spus Gică Barbu, antrenorul Mureşului. A treia grupare hunedoreană din liga secundă, Minerul Lupeni, ştie că va juca în prima etapă cu Arieşul Turda. Site-ul oficial al FRF anunţa, ieri, că ediţia 2009-2010 a Campionatului Ligii a 2-a va începe aşa cum s-a stabilit iniţial, sâmbătă, 15 august. Însă, nimic nu mai e sigur la FRF.

„Ne convine amânarea”
Tot site-ul FRF anunţa că prima etapă a noii ediţii a campionatului Ligii a 3-a, programată iniţial să aibă loc vineri 14 august a.c., se va desfăşura vineri, 21 august. Mirel Biriş, antrenorul echipei CFR Marmosim, spune că amânarea nu-i afectează pe simerieni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare