Sport

Handbalistele noastre, aproape de un eşec la Viena

Naţionala feminină de handbal a Româ­niei a smuls un rezultat de egalitate cu Austria 33-33 (16-11), la Maria Enzersdorf, în Grupa a 2-a a preliminariilor Campio­natului European – EHF EURO 2022, după un gol marcat în ultima secundă.

În ultimele secunde ale meciului
Chiar dacă Naționala noastră a controlat jocul în prima repriză şi a intrat la pauză cu un avantaj de cinci goluri, 16-11, Austria a reuşit să revină după pauză şi a egalat, 17-17, reuşind cinci goluri consecutive, iar apoi a condus la trei goluri în câteva rânduri, ultima oară cu 32-29. Echipa antrenată de Adrian Vasile a reuşit egalarea, 32-32, însă Patricia Kovacs a marcat pentru gazde ceea ce pă­rea a fi golul victoriei, când mai erau 12 se­cunde. România, deşi a evoluat în inferiori­tate numerică după cartonaşul roşu primit de Alina Ilie, a marcat golul egalării prin cea mai bună jucătoare a sa, Bianca Bazaliu, autoare a 11 goluri.
Pentru tricolore au mai înscris Nicoleta Dincă 4 goluri, Lorena Ostase 4, Ana Maria Tănasie 3, Cristina Laslo 3, Andreea Rotaru 2, Bianca Harabagiu 2, Alina Ilie 2, Sonia Seraficeanu 1, Crina Pintea 1.
Meciul a fost arbitrat de bosniacii Amar şi Dino Konjicanin, iar delegat EHF a fost un­gurul Gergely Vattay. Tot duminică, Dane­marca a surclasat selecţionata Insulelor Feroe cu 39-19, în deplasare.
Ca urmare a acestor rezultate, Danemarca ocupă primul loc în grupă cu 4 puncte, ur­mată de România, 3 puncte, Austria, 1 punct, Feroe, 0 puncte. România va juca următoa­rele meciuri în martie, acasă şi în deplasare cu Danemarca.
Primele două clasate se califică la turneul final, care va fi găzduit de Slovenia, Mace­donia de Nord şi Muntenegru, în noiembrie 2022.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura