HANDBAL FEMININ. Greu dar… frumos. Devencele au câștigat Seria C

La Sala Sporturilor din Deva s-a desfășurat ultima partidă a Cam­pio­natului Diviziei A, seria C, la handbal feminin. Echipa locală a jucat pentru ultima dată în acest sezon din liga secundă în fața propriilor suporteri, în compania echipei Gloria Bistrița 2018 (echipa secundă a clubului din Bistrița, care nu are drept de promovare, aflată pe locul patru în serie), pentru o victorie de palmares.

Ratări peste ratări
Devencele au venit după o lungă pauză competițională și au dorit să încheie acest sezon cu o victorie, în fața unei formații care le-a pus la grea încercare în prima parte a jocului. CSM Deva, liderul seriei, a debutat mai greu și a avut nevoie de 22 de minute pentru a reuși egalarea pe tabela de scor, jucătoarele din Bistrița fiind mereu la conducere, având chiar un avantaj de trei goluri (min.11, 5-2,min.13, 6-3 și în min.19, scorul a fost 9 la 6 pentru echipa pregătită de Claudiu Evi. Menționăm și câteva ratări spectaculoase înre­gis­trate de către handbalistele de la echipa gazdă, spre disperarea celor din tribune, care le-au susținut pe tot parcursul acestei întâlniri.
A fost nevoie de intervenția an­tre­no­rului devean, care a cerut minutul de în­trerupere pentru a le trezi pe hand­ba­listele. Fetele au revenit apoi în joc, înscriind până la pauză două serii de câte patru goluri, fără să primească vreunul. La finalul primei reprize, scorul a fost în avantajul gazdelor, care au intrat la vestiare liniștite, 17-13 în aplauzele spectatorilor. A fost o victorie frumoasă care a marcat finalul de sezon pentru echipa din Deva, dar care va continua cu meciurile din turneul de promovare în Liga Florilor.
CSM Deva a jucat cu: Andreea Cherecheși (3 goluri marcate),Ioana Petrescu (3 goluri),Irina Croitoru (3), Diana Șamanț (9), Alexandra Orsivschi (4), Elena Deaconu (2), Andreea Tetean (9), Sylwia Lisewska (1), Dalia Cîmpeanu (1), Sahra Racho (3) și portarii Ana Maria Inculeț și Andreea Năstasă.
Au arbitrat: Alin Gherman și Adrian Moldovan (ambii Baia Mare).
“Sunt bucuros că am reușit să câș­tigăm și acest meci, să terminăm neînvinși acest campionat. Chiar dacă am început mai greu, am avut în­cre­dere în echipă că are forța de a trece de acest moment mai dificil și am câștigat frumos. Obiectivul nostru a fost să câștigăm meciul și să ieșim sănătoși de pe teren. Ne așteaptă acum o perioadă de pregătire pe ultima sută de metri înainte de acest turneu de promovare. Sper ca la 15 mai noi să ne întoarcem aici, acasă la Deva, victorioși și să facem o bucurie tuturor iubitorilor ­handbalului, cu o promovare în prima ligă, Liga Florilor”, a spus tehnicianul CSM Deva.