HANDBAL FEMININ. Au jucat să se verifice

Aflată în pregătire la Deva, echipa națională de handbal tineret a României a disputat un prim joc amical în compania formației CSM Deva, li­deră în seria C din Divizia A.

Jucătoare experimentate
Cu mențiunea că nu toate com­po­nen­tele echipei naționale au fost con­vocate pentru această perioadă cen­tralizată de pregătire (unele com­po­nen­te sunt accidentate), întâlnirea dintre cele două formații a fost un joc util, în care staff-urile tehnice au putut rula mai multe jucătoare, dar și să exerseze mai multe scheme de joc. Așa cum era de așteptat, echipa de tineret a României
s-a impus cu scorul de 38-32 (la pauză 18-18), jocul fiind unul considerat util în vederea participării tinerelor hand­ba­liste la Campionatul European. „A fost un joc de pregătire pentru Campionatul European. Încercăm să punem la punct strategia pe care ne-am propus-o și așteptăm să revină și jucătoarele acci­dentate. CSM Deva a fost un adversar cu jucătoare experimentate. La Deva se dorește performanță și știu acest lucru, pentru că am jucat și eu aici, unde este un public deosebit. Doresc mult succes fetelor de la Deva în drumul spre obiectivul propus”, a declarat Simona Maior Pașca, antrenorul principal al lotului de tineret al României la handbal feminin.

Nu contează rezultatul
Tehnicianul devean Daniel Gheorghe s-a declarat mulțumit de acest meci de pregătire. „A fost un meci bun pentru ambele echipe. Mă bucur că am văzut jucătoare foarte bune, care sper să facă repede pasul spre echipa mare. În ceea ce ne privește, mă bucură că hand­ba­listele tinere au intrat bine în joc. De ase­menea, au fost observate și mi­nu­surile pe care trebuie să le corectăm până la turneul de baraj. A fost, până la urmă, un meci bun, în care rezultatul contează mai puțin, un meci benefic pentru ambele echipe. Felicit naționala de tineret și îi doresc mult succes la Campionatul European”, a declarat, antrenorul prin­cipal de la CSM Deva. Cele două echipe se vor întâlni, din nou, într-un alt meci amical, sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Spor­turilor din Deva.