FlashSport

Handbal alb, rezultat negru

Ciprian Marinuţ

Cetate Deva a făcut cel mai „adevărat” joc din acest campionat şi a avut avantaj continuu în faţa ocupantei locului secund din clasament, U. Jolidon Cluj, însă a căzut pe final şi a fost egalată, nedrept, scor 29-29, când mai erau patru secunde de joc.

Ghinion cât casa

Nu ştiu cu ce or fi păcătuit handbalistele sau oficialii de la Cetate, însă echipa pare blestemată. Exact atunci când sportivele îşi doresc mai mult să câştige şi sunt mai îndreptăţite moral să îşi adjudece victoria, se întâmplă câte ceva care deturnează punctele spre adversari. A fost „cazul ambulanţa”, când devencele nici măcar n-au fost lăsate să joace. Au urmat numeroase situaţii de japcă ale arbitrilor, când fluieraşii au înclinat balanţa în favoarea adversarelor. Iar, sâmbătă, în partida cu U. Jolidon Cluj, vitală pentru un loc în cupele europene, când Cetate a făcut o frumoasă demonstraţie a capacităţii şi calităţii sale, a intervenit ghinionul. Cetate a condus 59 de minute şi 56 de secunde în faţa ocupantei locului secund din Liga Naţională, practicând un handbal de trei stele, însă a scăpat victoria printre degete şi şi-a compromis şansele de a se califica în cupele europene. „Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Să fii în avantaj tot meciul şi să nu câştigi e de necrezut. Mă gândesc iar să renunţ la echipă”, a spus, după partidă, Marian Muntean, finanţatorul echipei devene. Ar fi însă bine ca pasionatul patron să vadă partea plină a paharului, să realizeze că a câştigat un antrenor şi să considere excelentul meci cu studentele clujene, punctul de plecare al construirii unei echipe competitive.

Influenţă pozitivă, picaj incredibil

Cu dorinţa şi ambiţia setate la nivel maxim şi cu o influenţă benefică din partea antrenorului Liviu Andrieş, aflat în probe, Cetate a fost vioara întâi a partidei. Devencele au gestionat inteligent echilibrul şi tensiunea din primele 10 minute de joc şi apoi s-au distanţat constant pe tabelă. Diferenţa maximă, de cinci goluri, s-a atins la pauză, scor 17-12, deşi U. Jolidon este echipa cea mai în formă a campionatului, după Oltchim. Orgolioasele studente au luptat ca într-o finală de campionat mondial şi au reuşit să se apropie de mai multe ori periculos la unu sau două goluri, după pauză. Cetate şi-a încordat muşchii şi şi-a refăcut avantajul cu 10 minute înainte de final, scor 28-23 (min. 50) şi avea un avans confortabil de patru goluri, când mai erau patru minute de joc, scor 29-25 (min. 56). Finalul a fost însă de coşmar, întrucât devencele n-au mai marcat deloc, iar U. Jolidon a înscris de patru ori consecutiv şi a egalat, scor 29-29. Durerea a fost maximă, pentru că golul egalizator a venit pe contraatac, cu patru secunde înainte de final, când nimeni nu mai credea că e posibil. Campionatul se întrerupe pentru trei săptămâni, iar oficialii de la Cetate au timp să ia cele mai bune decizii pentru viitor, deşi şansele de a mai prinde un loc în cupele europene sunt acum infime.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura