Halep, principala favorită la turneul de tenis la Praga

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (foto) revine pe terenul de joc după mai bine de cinci luni de pauză forţată, determinată de pandemia de COVID-19. Numărul 2 mondial participă la Praga Open, competiţie programată în perioada 10-16 august şi dotată cu premii totalizând 202.250 de dolari.

Simona Halep o va întâlni în primul tur pe jucătoarea slovenă Polona Hercog (29 ani, loc 45 WTA) cu care s-a mai întâlnit până acum de trei ori: în 2009, într-un turneu de 100.000 de dolari, când s-a impus Polona şi în 2019 la Miami şi la Eastbourne, când a câştigat Simona.
Dacă va trece de Hercog, Halep urmează să o întâlnească pe învingătoarea din meciul Ţig-Krejcikova. Pe tabloul principal de la Praga au mai acces două românce: Irina Begu şi Ana Bogdan. Ţig şi Begu au mai jucat şi la Palermo, dar au pierdut din primul tur, în timp ce pentru Ana Bogdan e prima competiţie, după pauza de cinci luni cauzată de noul coronavirus. Alte patru jucătoare din România evoluează în calificări la Praga: Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Irina Bara şi Laura Ioana Paar.
Simona Halep a disputat ultimele meciuri în luna februarie, la Dubai, turneu pe care l-a câştigat. Înainte de această competiţie, ea mai jucase la Adelaide, unde a ajuns până în „sferturi“ şi la Australian Open, unde a parcurs drumul până în semifinale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.