Guvernul trebuie să plece

Mihai Leonard

– Domnule deputat Laurenţiu Nistor, opoziţia din USL a obţinut un succes prin decizia Curţii Constituţionale, care a declarat ca neconstituţională comasarea alegerilor din acest an.
– Într-adevăr, aşa este. Adevărul este că această victorie s-a obţinut din două motive: pentru că USL a depus o sesizare de neconstituţionalitate, refuzând categoric să fie complice la jocul antidemocratic al puterii. Şi pentru că românii au ieşit în stradă şi au protestat masiv împotriva abuzurilor de putere ale regimului Băsescu. Aşadar, înainte de toate, decizia Curţii reprezintă şi victoria oamenilor din stradă. Mai vreau să subliniez că anularea comasării alegerilor este a şasea  înfrângere a PDL şi a lui Traian Băsescu de la debutul protestelor. Celelalte cinci înfrângeri ale puterii au fost: retragerea legii sănătăţii, rechemarea în funcţie a lui Raed Arafat, organizarea sesiunii parlamentare extraordinare, amânarea plăţii taxei auto şi demiterea lui Teodor Baconschi.
– Acum, că problema alegerilor pare a se fi rezolvat, de ce mai credeţi că trebuie ca Guvernul Boc să demisioneze? Până la primele alegeri, cele locale, mai sunt doar câteva luni…
– Guvernul ar trebui să demisioneze, pentru că, deşi nu a existat nici un argument care să susţină comasarea alegerilor, PDL a refuzat toate semnalele societăţii civile, semnalele opoziţiei, adoptând legea prin angajarea răspunderii. În plus, fiindcă oamenii protestează de două săptămâni în stradă, cerând demisia guvernului şi a preşedintelui Băsescu. Această situaţie nu poate fi detensionată prin blocarea protestelor paşnice, ci prin schimbarea puterii şi alegeri anticipate. Românii care protestează în stradă şi nu numai ei au spus foarte clar ceea ce îşi doresc. Orice politician responsabil trebuie să ţină cont de nevoile şi revendicările oamenilor. Aici nu este vorba despre soarta vreunui politician sau a unui partid. Este vorba despre România şi despre viitorul românilor.
– Cei aflaţi la putere susţin că dumneavoastră, cei din USL, vreţi neapărat căderea guvernului şi alegeri anticipate, deoarece vă este teamă că până la toamnă o să pierdeţi foarte mult din opţiunile electoratului. Că PDL şi preşedintele Băsescu îşi vor reveni din cădere. În plus, aţi vrea să fiţi „la butoane” în perioada alegerilor…
– Un lucru este clar: românii nu mai vor să fie conduşi de Traian Băsescu şi de Guvernul Boc. Noi nu susţinem înlocuirea Guvernului Boc cu un guvern al USL. Dorim alegeri anticipate, pentru ca oamenii să decidă cine îi va conduce. Oamenii vor alt guvern, format din profesionişti. Şi mai vor alegeri prin care să decidă direcţia ţării. Este nevoie de alegeri anticipate, pentru că asta îşi doresc oamenii.  Anticipatele nu generează o situaţie de criză, ci o rezolvă. Alegerile democratice pentru desemnarea reprezentanţilor poporului nu au fost şi nu vor fi niciodată un factor destabilizator.

5 comentarii la „Guvernul trebuie să plece

 • 27 ianuarie 2012 la 8:48
  Legătură permanentă

  Mai bine ar pleca PSD-isti din tara (Sahara)ca ei cand au fost la guvernare nu au facut nimic si atunci nu era nici criza mondiala.

 • 27 ianuarie 2012 la 8:59
  Legătură permanentă

  toti vor sa plece Boc si Basescu dar eu nu am vazut un program, un proiect de redresare a Romaniei.
  cica ar avea un program cu 100 de puncte dar unde e/ de ce nu-l explica nimeni omului de rand?
  sa fim seriosi la cat au furat din 90 pana azi atat PDL, cat Si PSD si PNl, dar in mod special UDMR, caci astia au fost in toate guvernele cred ca in Romania nu mei este nimic de salvat.
  Toti politicienii sunt vinovati pebtru starea din acest moment a Romaniei, caci s-au aflat la guvernare in diferite momente sub diferite forme si au furat cu toti.
  Personal cred ca acest guvern ar trebui sa plece, sa fie tras la raspundere pentru erorile facute dar cei ce vor veni indiferent de partid sa-si asume programul de redresare a Romaniei.
  Deasemenea mai cred ca partidele ar trebui sa scape de oamenii gen Rusanu, Arion, Barbu,Nistor trebuind innoita clasa politica

 • 27 ianuarie 2012 la 9:28
  Legătură permanentă

  Draga Florin nici nu ai sa vezi pentru ca nu au. Vor sa ajunga la putere cu gandul sa se „refaca” .Iar in ceea ce priveste mamutii politicii romanesti nu ai sa-i vezi plecati doar morti. Acestia au simtit gustul ciolanului atat in PCR cat si in PNL , PSD , UDMR ,PD etc

 • 27 ianuarie 2012 la 9:32
  Legătură permanentă

  Mare „animal iliescian” si „oracolul de la Soimus”!!
  Si cind P…da masii o sa mai faceti si alegeri generale si prezidentiale, inainte de cele locale care se vor desfasura , la termen???
  Sau poate le comasam iar..ca asa vor muschii uslasilor ????
  Putzina „calmacitate” si modestie(dar de unde) !!!
  Razboiul este cistigat doar pe jumatate …???
  Nici nu stim inca ce surprize ne ofera „MOTIVATIA” , „curtii neconstitutionale ” ????

 • 27 ianuarie 2012 la 20:29
  Legătură permanentă

  Nu le vor comasate ca din organizare ies bănuți.
  Daca nu curge….pica!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.