Guvernul japonez, misiune imposibilă pentru Jocurile Olimpice

Cu mai puţin de trei luni înaintea startului Jocurilor de vară, amânate deja cu un an din cauza noului coronavirus, guvernul Japoniei are misiunea dificilă de a menţine sportivii, oficialii, voluntarii şi publicul japonez în siguranţă vizavi de COVID-19.
O petiţie online „Stop Tokyo Olympics” sus­ţine anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo şi au fost strânse aproape 200.000 semnături în câteva zile, în contextul în care pandemia de coronavirus contribuie la inten­sificarea opoziţiei publice japoneze faţă de evenimentul olimpic şi faţă de găzduirea Jocurilor Olimpice în capitala Japoniei.
Sondajele de opinie din Japonia au indicat că majoritatea locuitorilor se opun Jocurilor Olimpice, care sunt programate între 23 iulie şi 8 august.
„Cerem cu tărie prevenirea răspândirii corona­virusului şi protecţia vieţii şi mijloa­celor de trai prin utilizarea resursele dispo­nibile prin stoparea Jocurilor Olimpice”, a de­clarat Kenji Utsunomiya, iniţiatorul peti­ţiei online. Utsunomiya este un avocat care a candidat de mai multe ori pentru funcţia de guvernatorul al Tokyo.
Organizatorii Jocurilor de la Tokyo au de­cla­rat în mod repetat că nu se pune proble­ma anulării sau amânării Jocurilor, dezvă­luind protocoale detaliate anti-COVID-19 pentru sportivi şi oficiali.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare