Alin Alexuc Ciurariu s-a calificat la Jocurile Olimpice

9 mai 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Sportivul român Alin Alexuc-Ciurariu (foto) s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce l-a învins pe polonezul Rafal Andrzej Krajewski în semifinalele cat.130 kg, la lupte greco-romane, sâmbătă, la turneul preolim­pic de la Sofia.
Alexuc, campionul european din 2020, l-a învins în optimile de finală pe kazahul Alimhan Sîzdîkov, în sferturi s-a impus în faţa japone­zului Arata Sonoda, pentru ca în semifinale să câştige în faţa lui Krajewski.Pentru Alexuc va fi a treia ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice, după Londra 2012 şi Rio 2016 (locul 5).
Tot la greco-romane, în cadrul cat. 60 kg, Răzvan Arnăut l-a învins în calificări pe ecua­dorianul Andres Roberto Montano Arroyo, în optimi a trecut de polonezul Michal Tracz, dar a pierdut în sferturi în faţa armeanului Armen Melikian şi va evolua în recalificări.
La cat. 77 kg, Ilie Cojocari a trecut în calificări de slovacul Denis Horvath, dar a fost întrecut în optimi de georgianul Bakuri Gogoli.
România a calificat patru luptători la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg – lupte libere) şi Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg – lupte greco-romane), ulti­mii trei obţinând biletele la Sofia. În Bul­garia, pentru a obţine calificarea la JO 2020 era necesară atingerea finalei categoriei.
România are acum 66 de sportivi calificaţi la JO 2020 la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Guvernul japonez, misiune imposibilă pentru Jocurile Olimpice

Cu mai puţin de trei luni înaintea startului Jocurilor de vară, amânate deja cu un an din cauza noului coronavirus,...

KARATE. În grafic pentru calificarea la Jocurile Olimpice

Timp de o săptămână, la Lisabona, s-au desfăşurat întrecerile din cadrul Premier League la Karate WKF, concurs care a re­unit...

Sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului și alimentației publice (4)

În completarea materialului , pe această temă , publicat în data de 28 aprilie 2021 continuăm prezentarea principalelor prevederi ale...

Închide