Guvernul a mai făcut un pas pentru acordarea ajutorului de salvare pentru CEH
În şedinţa de ieri a Guvernului României a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă pentru acordarea unui împrumut de 40 de milioane de lei către CEH.
Banii sunt destinaţi pentru rambursarea de către CEH a ajutorului de stat incompatibil, acordat în perioada 2009-2011, pentru care Comisia Europeană (CE) a dispus în data de 20 aprilie 2015, recuperarea acestuia de către statul român. Tot ieri, Executivul a dat o Hotărâre prin care a abrogat strategia de privatizare a complexului prevăzută în Hotărârea Guvernului nr. 86/2013. Este vorba de două măsuri necesare care vor duce în final la aprobarea ajutorului de stat, în valoare de 160 de milioane de lei, pentru salvarea CEH.
„Actul normativ a fost adoptat de Guvern, având în vedere faptul că nerambursarea ajutorului de stat incompatibil de către CEH ar fi făcut imposibilă acordarea, ulterior, a unui ajutor de stat individual pentru salvare, în sumă de 167 de milioane de lei acestei societăţi. Asupra acestui ajutor de stat individual de salvare a fost notificată Comisia Europeană (CE). În data de 21 aprilie 2015, CE a emis decizia nr. C (2015) 2652 final, cazul SA.41318 – România, prin care a stabilit să nu ridice obiecţiuni şi a decis că acest ajutor de stat individual de salvare este compatibil cu piaţa internă. Condiţiile de acordare a unui ajutor de stat individual de salvare pentru CEH vor fi aprobate printr-un act normativ ulterior”, se arată pe portalul Guvernului.
Gerea: „este exclusă lichidarea CEH”
Despre abrogarea strategiei de privatizare, ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat la finalul şedinţei de Guvern că „era necesară, ţinând cont de situaţia economică a societăţii, toate complicaţiile intervenite, dar şi de lipsa de interes din partea potenţialilor investitori”. În ceea ce priveşte acordarea ajutorului de stat pentru salvarea CEH, Gerea a declarat că va fi ca o gură de oxigen, între timp, urmând să fie prezentată o strategie prin care activitatea complexului să fie eficientizată. Despre o eventuală lichidare a complexului, acesta a spus că este exclusă o astfel de ipoteză. „Nu se poate pune problema aşa. Se poate, la un moment dat, odată cu ridicarea administrării speciale, se poate pune sechestru pe anumite bunuri, numai că partea din active negajate valorează mult mai mult decât datoriile care se înregistrează acum. Nu se va ajunge în nici un caz la lichidarea societăţii“, a precizat ministrul Energiei.
Bai nemernicilor nu mai mintiti oamenii.
Stategiile sa vi le bagati in Kur.
CEH ul e mort de la infiintare.
De cat sa-i amagiti continuu, mai bine dati-le salarii compensatorii si chemati pe prietenii vostrii de la poligonul Cincu de la Brasov si rezolvati mai iute.
Politicienii = cei mai lacomi, mincinosi si nesimtiti oameni (ordinea e aleatoare)