Gura lumii

Gura lumii

Cică un şef, la nivel de municipiu, din instituţia care se ocupă de prinderea infractorilor şi păstrarea unui climat de siguranţă pentru cetăţeni, a încercat să pună batista pe ţambal, pentru a scoate din necaz nişte subalterni care şi-au cam depăşit atribuţiile de serviciu. Deci, şeful cu pricina s-a trezit într-o zi cu o sesizare din partea unor contribuabili, care reclamau că au cam fost cotonogiţi de nişte purtători de epoleţi, prea zeloşi. Iniţial, şeful de care facem vorbire i-a sfătuit pe reclamanţi să depună plângere scrisă împotriva subalternilor săi cei zeloşi. Lucru firesc, zicem noi. Numai că, după ce a aflat că tinerii bumbăciţi de subalternii săi umblă pe la presă, toată situaţia a luat o turnură neaşteptată. Dacă până atunci, cei bătuţi fuseseră sfătuiţi să depună plângeri la conducerea instituţiei, teama că toată povestea va ajunge în paginile ziarelor a schimbat mult atitudinea şefului amintit. Cică, acesta i-a chemat, din nou, pe cei doi reclamanţi la el, şi i-ar fi sfătuit prieteneşte să nu vorbească cu mass-media, întrucât riscă să o păţească rău. O păsărică ce a ascultat toată discuţia a ciripit că atenţionarea suna cam aşa: „dacă daţi în presă, este posibil ca oamenii mei să se întoarcă împotriva voastră şi să vă dea în judecată pentru calomnie, aşa că gândiţi-vă bine. Mai bine vedeţi-vă de treabă şi împăcaţi-vă între voi, ca să n-aveţi probleme mai departe”.

Mare agitaţie a fost până ieri, într-o instituţie judeţeană, care are sediul în municipiul de la poalele Cetăţii. Totul pentru că, o dată ce de la Bucureşti s-a emis ordin de destituire a întregii conduceri, mai mulţi angajaţi s-au arătat interesaţi de asigurarea interimatului pentru 45 de zile. Vorbesc gurile rele că, din întreg peisajul, cel mai mult a sperat să câştige această funcţie o persoană care, nu cu mult timp în urmă, a fost la baza unui imens scandal, după ce a fost numit ca manager al unei unităţi spitaliceşti din zona moţilor. Scandal în urma căruia, numirea sa a picat după câteva zile. Cârcotaşii spun că acesta trăgea mare nădejde şi era aproape sigur că el va fi numit ca interimar în cea mai înaltă funcţie a Sănătăţii judeţene. Numai că, nici de data asta n-a fost să fie, altă persoană fiind numită pe respectivul post. Totuşi, omul nostru nu-i băiat prost, dimpotrivă. Şi are şi experienţă în domeniu. Aşa că, dacă vrea cu tot dinadinsul să ajungă în respectiva funcţie, are toate şansele. Dar cu o condiţie: să se prezinte la concurs.

2 comentarii la „Gura lumii

  • Inca o data vad ca aveti treaba cu mine ,la recomandarea si barfa unei persoane din institutie care nu are caracter,insa e necesar sa va spun ca nu am fost interesat eu de postul cel mare ci chiar persoana care nu are loc de mine,prietena cu mai marea ziarului dvs.
    Am fost interesat de fostul meu post pe care nu-l pot ocupa din cauza ROF-ului cel nou in care nu apare specialitatea mea,cea de medic epidemiolog.Asa ca cea dezamagita este „prietena ” mea care este mare „membra”,lasata pe dinafara de partidul pe care il tradeaza in continuare.As fi dorit medic sef dar nu pot accede in acest post tot din cauza unui alt membru marcant,colega cu noi.Va multumesc findca periodic aveti grija sa fiu reamintit populatiei si prietenilor mei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura