Gura lumii

Vorbeşte lumea prin târg că un personaj, foarte sus pus în administraţia judeţului nostru până deunăzi, ar fi în relaţii foarte apropiate cu un individ, care a câştigat, anul trecut, o licitaţie pentru construirea unei halde de cenuşă şi zgură, pe bani foarte mulţi, de la bugetul de stat. Se pare că, spun cârcotaşii, cel care a câştigat licitaţia cu pricina, ce are o valoare de zeci de milioane de lei, este asociat într-o altă firmă, care are ca şi obiect de activitate lucrări de arhitectură, de inginerie şi servicii de consultanţă tehnică, culmea, exact cu persoana influentă din judeţul nostru. Gurile rele şi cârcotaşii, care nu au de lucru altceva, decât să facă presupuneri, spun că nu poate fi o coincidenţă câştigarea licitaţiei, fix de către asociatul hunedoreanului, şi că totul are la bază conotaţii politice. Adică, personajul de care vorbim, membru al unui partid ce are un trandafir ca reper, a făcut toate aranjamentele pentru ca asociatul său să poată fi declarat învingător la licitaţia cu pricina.

Vorbeşte lumea pe la colţ de stradă, cum că, într-o întreprindere, aflată în apropierea municipiului reşedinţă de judeţ, începând de luna aceasta, şefii de secţii au fost loviţi de secretomanie, bineînţeles, la ordinul comandantului suprem al firmei cu pricina. Se pare că, deşi până acum, în ziua de leafă, fluturaşii de salariu erau puşi laolaltă, în vestiare, şi fiecare dintre muncitori putea să tragă cu ochiul şi la suma primită de colegi, de acum, s-a schimbat procedura. Vorbesc cârcotaşii cum că, fiecare şef de secţie este obligat să ţină după el tot teancul de hârtii, iar fiecare angajat, din subordinea sa, vine şi îşi ridică personal de la şeful direct, fluturaşul de salariu. Gurile rele de prin fabrica respectivă spun că motivul pentru care s-a adoptat această tehnică, este unul extrem de simplu. Salariaţii care au vechime mare şi care, săracii, au fost angajaţi fără pile, nu trebuie să vadă cât câştigă cei care au intrat în firmă fără să aibă vreo calitate, decât aceea că au vreun naş sau vreun unchi pe la întreprinderea cu pricina. Desigur, aceştia din urmă se recunosc uşor, deoarece vin îmbrăcaţi în portocaliu la serviciu.

5 comentarii la „Gura lumii

 • 16 iulie 2010 la 10:19
  Permalink

  Tovarasi, sa vedeti ce salarii si functii au PNL-istii in CNH. Dupa ce au distrus CNH-ul si sunt raspunzatori de tragedia de la Petrila, sunt tot in functii si cu salarii mari ! Pe ei ii vedeti?

 • 16 iulie 2010 la 22:09
  Permalink

  Parca vad o armata portocalie prin termocentrala…frate, chiar asa? Da’ nu e o lege in tara asta care spune ca salariul este confidential? la alte firme nu isi primesc salariatii fluturasul de salariu in plic? la voi la ziar, cum este?
  ce prostii scrieti! Halal birfe!

 • 16 iulie 2010 la 22:26
  Permalink

  Geologule, drept grait-ai ! pupincuristii lui moloz scriu doar tampenii. Ei sunt persecutati!…si au fost si “bolnavi” cand au fost mici….

 • 19 iulie 2010 la 14:36
  Permalink

  Despre PNL nici o veste? Sau scrieti pentru ei?

 • 19 iulie 2010 la 16:49
  Permalink

  Lapadatu si trupa lui de la Gunoierul Hunedorean scriu doar pentru pnl nu va este clar? L-ati vazut vreodata pe Ciobanu Sef – Panturu la bulina neagra? Nici nu o sa-l vedeti. Lupta, lupta, pnl.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Drum judeţean, capcană pentru şoferi

Porţiunea de drum, de pe marginea Râului Mureş, care leagă localităţile Bejan de Mintia, este o adevărată capcană pentru şoferi....

Cadavru neidentificat, găsit în pârâul Drăganilor

Corpul neînsufleţit al unui bărbat a fost descoperit ieri, în apele pârâului Drăganilor, la ieşirea din municipiul Petroşani, înspre Haţeg.

Bulina albă

Niculiţă Mang, primarul comunei Râu de Mori

Închide