ActualitateFlash

Profesori prinşi cu fiţuica la examen

Livia Botici

Patru cadre didactice din judeţul nostru, care au susţinut miercuri examenul de titularizare, au fost prinse de supraveghetori atunci când îşi scoteau copiuţele de prin buzunare. Din această cauză, au fost date afară imediat din sala de examen.

Exemplu negativ

Cei patru tineri, care au încercat să-i fenteze pe supraveghetori, vroiau să ajungă profesori de educaţie fizică şi sport, sau de tehnologii. După ce au primit subiectele de examen, aceştia şi-au scos din fiţuicile, pentru a copia, dar din nefericire pentru ei, au fost prinşi imediat. „Persoanele în cauză au fost eliminate pentru fraudă, prin urmare, lucrările lor nu se vor corecta. În cazul în care se află în sistemul de învăţământ de minumum un an, pot cere continuitate, pe baza notei obţinute la concursul de anul trecut. Dacă nu, pot participa la concursul care va avea loc luna viitoare, pentru suplinitorii calificaţi şi necalificaţi, în limita posturilor care vor rămâne disponibile. Oricum, ei reprezintă un exemplu negativ pentru elevi. Nu acesta este comportamentul unui dascăl”, ne-a declarat inspectorul şcolar general Alexandru Lăutaru.

Au plecat din sală

Pe de altă parte, tot la examenul de titularizare care a avut loc miercuri, peste 100 de cadre didactice au ieşit din sală, chiar după ce au primit subiectele de examen. „Nu ştim care este motivul pentru care nu au vrut să mai susţină testul. Probabil că subiectele au fost prea dificile şi nu s-au simţit suficient de pregătiţi. Aceasta ar putea fi o explicaţie”, a mai spus inspectorul şcolar general. La examenul din acest an, au fost depuse 1.320 de cereri de titularizare. Din totalul celor 1.150 de candidaţi înscrişi, 68 nici măcar nu s-au prezentat în centrele de examen. Rezultatele parţiale la titularizare vor fi cunoscute duminică, luni vor putea fi depuse contestaţii, iar în data de 22 iulie, vor fi afişate rezultatele finale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura