Guccifer a cerut liberarea condiţionată magistraţilor deveni

Maximilian Gânju

Marcel Lazăr Lehel (foto), hacker-ul român care a spart conturile demnitarilor americani, a cerut să fie lăsat în libertate înainte de a-şi executa în totalitate pedeapsa. Cererea de liberare condiţionată a fost depusă la Judecătoria Deva, însă a fost respinsă de magistraţi.
Haker-ul care acţiona sub pseudonimul Guccifer îşi va putea reînnoi solicitarea peste circa două săptămâni. Bărbatul îşi execută pedeapsa privativă de libertate la Penitenciarul Deva, după ce a făcut mai multe infracţiuni cibernetice, unele dintre ele stârnind scandaluri internaţionale. Lehel a reuşit să spargă site-ul fostului secretar de stat american Collin Powell şi a accesat conversaţii desfăşurate timp de ani de zile de pe contul de AOL al demnitarului. Totodată, arădeanul a ghicit parolele de la conturile Corinei Creţu şi pe cele ale lui Powell, dar a atacat şi conturile senatorului american Lista Murkowski, ale membrilor familiei Rockefeller, ai unor foşti agenţi ai FBI şi Secret Sevice, dar şi a fratelui lui Barbara Bush.
Acesta a spart şi conturile de Yahoo şi Gmail ale fostului şef al SRI, George Maior. În ianuarie 2014, Lehel a fost arestat de DIICOT, el fiind ridicat din propria casă de oamenii legii. Câteva luni mai târziu a fost condamnat la închisoare şi a recunoscut că a comis atacuri cibernetice asupra a aproximativ 100 de americani de-a lungul unei perioade de 14 luni.
În România, hacker-ul Marcel Lazăr Lehel a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la şapte ani de închisoare cu executare, pentru că a spart conturile de e-mail ale lui George Maior, ale Corinei Creţu şi ale unor vedete. Pentru faptele sale a fost pedepsit cu închisoarea şi în SUA, însă a fost trimis înapoi în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa dată de instanţele de la noi. Dacă va fi eliberat în septembrie a.c., Guccifer ar urma să se întoarcă în SUA pentru a executa o condamnare de mai bine de patru ani. De altfel, pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia a fost înregistrat un dosar de judecată privind extrădarea pasivă a lui Lehel, primul termen având loc chiar ieri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.