Grupul PPE susţine fermierii în depăşirea crizei provocate de pandemie

Pandemia de coronavirus a arătat cât de importantă este producţia locală de alimente, consideră Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, care susţine finanţarea consistentă a Politicii Agricole Comune (PAC) şi în cadrul financiar multianual (MFF) al UE pentru perioada 2021-2027, a declarat hunedoreanul Iuliu Winkler (foto), deputat european (UDMR, PPE).
În opinia sa, acum este mai important ca niciodată ca UE să investească într-o agricultură europeană de înaltă calitate, sigură şi durabilă. „Grupul PPE susţine că UE trebuie să ajute fermierii şi comunităţile rurale să depăşească neajunsurile provocate de pandemie şi să le încurajeze să producă în mod sustenabil, contribuind în continuare la lupta împotriva schimbărilor climatice“, a precizat europarlamentarul UDMR. El a adăugat că, potrivit proiectului MFF 2021-2027, capitolului Politicii Agricole Comune urmează să-i fie alocate 391,4 miliarde de euro.
„În România şi în estul Europei, UE este personificată prin trei programe: coeziunea, cu investiţii vizibile şi în cele mai mici comunităţi, PAC, care aduce bunăstare pentru milioane de fermieri, şi Erasmus+ pentru tineri. Aceste programe nu pot suferi nicio tăiere a bugetului”, a mai spus Winkler.
Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European cu 187 de europarlamentari din toate statele membre ale UE.

One thought on “Grupul PPE susţine fermierii în depăşirea crizei provocate de pandemie

  • 17 august 2020 la 3:05
    Legătură permanentă

    nu ati facut nimic pentru orasul dvs si nimic pentru tara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.