EvenimentFlash

Gripa porcină a făcut încă o victimă în judeţ

03 porcina

Nicoleta Popa

Încă o persoană a murit în judeţul Hunedoara din cauza gripei porcine. Este vorba de un pensionar în vârstă de 51 de ani, din Petroşani.
Analizele de laborator care au ajuns la medicii din Petroşani au confirmat că bărbatul a decedat în urma complicaţiilor apărute pe fondul gripei porcine. Pensionarul a ajuns la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Petroşani, în stare gravă, iar pentru că suferea şi de alte afecţiuni, medicii nu l-au mai putut salva. Potrivit managerului Spitalului de Urgenţă Petroşani, dr. Petronela Şodolescu, pensionarul ucis de gripa porcină prezenta sechele ale unui accident vascular, pe lângă o bronhopatie şi un astm bronşic.
Acesta este cel de-al doilea deces provocat de gripa nouă în judeţ. În urmă cu o lună, un bărbat de 41 de ani a murit la Spitalul Municipal „Alexandru Simionescu” din Hunedoara.  Potrivit medicilor, bărbatul era supraponderal şi hipertensiv.

Virusul A/H1N1 se răspândeşte cu repeziciune
Peste 5.000 de hunedoreni s-au vaccinat până în prezent împotriva virusului A/H1N1. Până acum, în judeţul Hunedoara au fost confirmate 145 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul pandemic, dintre care 104 sunt confirmate cu analize de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Numărul de îmbolnăviri va continua să crească, deoarece rata de transmitere a virusului A/H1N1 a crescut de la 3-4 la sută, în luna octombrie, la 8-10 la sută. Medicii spun că în aceste condiţii, este inevitabilă apariţia de forme severe care, la persoanele cu boli cronice sau cu predispoziţie la boli cardiovasculare, pulmonare sau de nutriţie,  pot duce la decese, indicele de letalitate fiind la această oră de 1,32 la sută.

Încă 10.000 de doze de vaccin
În cursul zilei de ieri şi astăzi, de la Institutul Cantacuzino au mai sosit la Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara încă 10.000 de doze de vaccin. Vaccinarea se desfăşoară la cabinetele medicilor de familie, iar atât bolnavii cronici cât şi persoanele neasigurate vor putea face vaccinul şi în unităţile sanitare specifice de tratament. La sediul DSP Hunedoara din Deva, strada Mihai Eminescu numărul 99, la Serviciul epidemiologie s-a organizat un centru  pentru vaccinare ce funcţionează în zilele lucrătoare.
“Încăodată, se face apel la responsabilitate civică. O persoană bolnavă care se izolează la domiciliu  se poate însănătoşi după şapte zile, dacă nu are alte afecţiuni, chiar dacă face o formă severă de boală. Dar, dacă persoana bolnavă continuă să meargă la serviciu, cu siguranţă îi va infecta şi pe cei din jur şi e posibil ca unii dintre ei să facă forme severe de gripă porcină. Oricine poate refuza vaccinarea, însă trebuie să se ştie că aceasta este singura modalitate de a se proteja pe sine şi pe cei din jurul său”, a precizat doctorul Cecilia Birău.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura