Greva funcţionarilor publici a fost suspendată

5 mai 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Livia Botici

Funcţionarii din administraţia publică hunedoreană au suspendat greva generală pregătită pentru astăzi. Cu toate acestea, liderii sindicali ameninţă că, dacă solicitările lor nu vor fi soluţionate de guvernanţi, peste aproape trei săptămâni, vor bloca sistemul public românesc.
După ce au anunţat de mai multe zile faptul că astăzi nici un funcţionar public nu va veni la serviciu, ieri, liderii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie au suspendat protestele. Sindicaliştii precizează că suspendă greva generală, până în data de 21 mai, perioadă în care Guvernul promite că va realiza o bază de date cu privire la reîncadrări salariale, astfel încât să fie făcută o analiză exactă a celor care au pierdut în urma Legii salarizării unitare. „Am cerut guvernului să anuleze ordinele conform cărora veniturile funcţionarilor din administraţia publică au scăzut cu 45 la sută. Dorim revenirea la salariile pe care angajaţii le aveau în luna decembrie 2009”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Tiberiu Negrei, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vrea medalie la Balcaniadă

Culturistul Mihăiţă Octavian de la CS Bodygym Deva va participa la Campionatul Balcanic, care va avea loc în Serbia, în...

Bulina albă

Georgeta Barabaş, director coordonator APM Hunedoara

Bulina neagră

Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani

Închide