ComunitateFlash

Gratuit, dar contra cost!

Andreea Lazăr

Adoptarea unui căţel poate fi, în unele cazuri, o adevărată aventură. Drumuri la adăpost, declaraţii pe propria răspundere şi, câteodată, zeci de lei pentru „cumpărarea” animalului. Prin toate aceste etape a trecut o femeie, care dorea compania unui patruped.

I-a cerut 125 de lei pentru un maidanez

Femeia povesteşte că animalul a fost luat de hingheri din cartierul Progresul şi dus la noul adăpost de la Sântuhalm pentru deparazitare. Florentina Cheptrosu a mers să recupereze câinele, iar când a ajuns acolo, i s-a cerut să plătească 125 de lei, contravaloarea prinderii, transportul, deparazitarea şi cazarea patrupedului. „Omul de la adăpost ne-a spus că nu putem lua câinele acasă, dacă nu plătim. Nu mi s-a părut corect să plătesc 125 de lei pentru acel câine, care a fost luat de pe stradă. Nu eu i-am obligat pe hingheri să îl ia. Am vorbit apoi cu administratorul adăpostului, care mi-a spus că adopţia este gratuită. M-am reîntors la Sântuhalm, împreună cu soţul meu ,pentru a lua animalul, iar bărbatul ne-a cerut, din nou, aceeaşi sumă de bani”, povesteşte Florentina Cheptrosu.

Adopţia animalului, gratuită sau nu?

În timp ce administratorul adăpostului, Cristian Olariu, spune că adopţiile câinilor sunt gratuite, angajaţii refugiului par să se încurce în lege. „Cei care doresc să adopte un câine vagabond, prins de noi, pe care fie îl duc la ţară, fie îl ţin în apartament, nu plătesc nimic, procedura de adopţie fiind gratuită, deoarece primăria suportă cheltuielile făcute pentru fiecare câine pe care-l prindem şi-l cazăm aici. Există o excepţie. Pentru câinii care au proprietari, găsiţi de hingheri de pe străzi, stăpânii trebuie să plătească pentru recuperarea lor taxa de capturare, deparazitare, sterilizare, cazarea şi masa patrupedului. În toate celelalte cazuri, adopţia lor este gratuită”, a declarat administratorul adăpostului, Cristian Olariu.

Potrivit legislaţiei, după deparazitare şi sterilizare, câinii prinşi vor fi repuşi în teritoriu, exact acolo de unde au fost luaţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura