Gratuit, dar contra cost!

26 ianuarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Andreea Lazăr

Adoptarea unui căţel poate fi, în unele cazuri, o adevărată aventură. Drumuri la adăpost, declaraţii pe propria răspundere şi, câteodată, zeci de lei pentru „cumpărarea” animalului. Prin toate aceste etape a trecut o femeie, care dorea compania unui patruped.

I-a cerut 125 de lei pentru un maidanez

Femeia povesteşte că animalul a fost luat de hingheri din cartierul Progresul şi dus la noul adăpost de la Sântuhalm pentru deparazitare. Florentina Cheptrosu a mers să recupereze câinele, iar când a ajuns acolo, i s-a cerut să plătească 125 de lei, contravaloarea prinderii, transportul, deparazitarea şi cazarea patrupedului. „Omul de la adăpost ne-a spus că nu putem lua câinele acasă, dacă nu plătim. Nu mi s-a părut corect să plătesc 125 de lei pentru acel câine, care a fost luat de pe stradă. Nu eu i-am obligat pe hingheri să îl ia. Am vorbit apoi cu administratorul adăpostului, care mi-a spus că adopţia este gratuită. M-am reîntors la Sântuhalm, împreună cu soţul meu ,pentru a lua animalul, iar bărbatul ne-a cerut, din nou, aceeaşi sumă de bani”, povesteşte Florentina Cheptrosu.

Adopţia animalului, gratuită sau nu?

În timp ce administratorul adăpostului, Cristian Olariu, spune că adopţiile câinilor sunt gratuite, angajaţii refugiului par să se încurce în lege. „Cei care doresc să adopte un câine vagabond, prins de noi, pe care fie îl duc la ţară, fie îl ţin în apartament, nu plătesc nimic, procedura de adopţie fiind gratuită, deoarece primăria suportă cheltuielile făcute pentru fiecare câine pe care-l prindem şi-l cazăm aici. Există o excepţie. Pentru câinii care au proprietari, găsiţi de hingheri de pe străzi, stăpânii trebuie să plătească pentru recuperarea lor taxa de capturare, deparazitare, sterilizare, cazarea şi masa patrupedului. În toate celelalte cazuri, adopţia lor este gratuită”, a declarat administratorul adăpostului, Cristian Olariu.

Potrivit legislaţiei, după deparazitare şi sterilizare, câinii prinşi vor fi repuşi în teritoriu, exact acolo de unde au fost luaţi.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hagi şi-a dus echipa în „careul de aşi”

Elevul devean Hagi Gheorghe a fost vedeta echipei C.T. Energetic, în partida cu formaţia Liceului Pedagogic şi şi-a calificat trupa...

Primarul Haţegului cere anularea unei hotãrâri a Consiliului Judeţean

Repartizarea de către Consiliul Judeţean (CJ) a banilor din taxa pe valoare adăugată şi cota de 21 la sută către...

De la Inter Petrila, la CFR Cluj

Fostul jucător al echipei de popice Inter Petrila, Dorin Virgil, a debutat la noua sa formaţie, CFR Cluj, în prima...

Închide