Gligor: Regionalizarea teritorialã este absolut necesarã

12 octombrie 2011 | 6 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Carmen Cosman

Comasarea alegerilor va reduce la maximum posibilitatea partidelor politice de a arunca bani şi promisiuni nerealiste în timpul campaniei electorale. Aceasta este opinia liderului PDL Hunedoara, Dorin Gligor (foto).
Ar ocupa tot anul
Opţiunea clară exprimată de PDL este ca alegerile locale şi generale să fie organizate în luna noiembrie a anului viitor, chiar dacă acest lucru impune schimbarea Legii Electorale. Preşedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor, a declarat că „este un lucru sănătos pentru România să se întâmple acest lucru. Cei din USL nu fac decât gâlceavă, într-o perioadă în care avem nevoie de responsabilitate maximă şi de implementarea măsurilor necesare de traversare a acestei crize”. Pe de altă parte, Gligor este de părere că, dacă ar fi organizate două rânduri de alegeri în 2012, tot anul viitor va fi ocupat numai de acest lucru, cu tot ce înseamnă, adică o risipă mare de fonduri din partea partidelor politice. De asemenea, liderul PDL vorbeşte despre un „concurs între măsurile total neeconomice, pe care o să le plătim înzecit” şi „costuri de la bugetul de stat privind organizarea alegerilor”.
12 regiuni, în loc de opt
Pe de altă parte, preşedintele PDL Hunedoara spune că regionalizarea este o măsură binevenită, dat fiind faptul că „avem astăzi o formă de organizare care ne-a lăsat de ani buni în încremenire. Se discută, şi au fost dezbateri pro şi contra, în ceea ce priveşte regionalizarea, dar discutăm strict de formarea regiunilor, nu discutăm despre reforma administrativă la nivelul localităţilor, absolut necesară, care are ca punct de realizare 2012”. Problema este dezbătută în coaliţia de guvernământ, iar dacă iniţial s-a pornit de la opt regiuni, acum se vorbeşte despre minimum 12. Cât priveşte refuzul categoric al UDMR, de a negocia regionalizarea, Dorin Gligor crede că şi acesta poate fi, până la urmă, tot o formă de negociere.

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Valea Jiului spune:

  USL (PSD,PNL)este o adunatura flamanda turbata dupa ciolanul matusi Tamara (Nastase)si a Sterlingul lui Tariceanu,ei cand au fost la guvernare nu au facut nimic si atunci nu era nici criza mondiala.

 2. AVRAM IANCU spune:

  SA SE FACA REGIUNI SA MAI DISPARA BIROCRATIA ,JOS CIOCOIU JOS ,STRIGOIU SECURIST ,MIRCEA IOAN MOLOT

 3. tavi I spune:

  Si eu cred ca este necesara, asa cum cred ca si la nivel local cel putin jumatate din comunele actuale, care nu asigura din venituri proprii nici 5 % din bugetul propriu, ar trebui desfiintate.
  Problema este ca nu sunteti in stare sa faceti acest lucru. Ciolanele actuale sunt prea bune si cine le-a prins , nu vrea nici in ruptul capului sa le lase din falcile unsuroase, pina nu termina si ultimul zgirci de ros de pe el !

 4. Bogdan spune:

  Foarte bine sa se diminueze numarul acesta foarte mare de birocrati ,majoritatea au fost angajati pe baza de relatii ,in toate aceste instituti gasesti tot felul de neamuri ,prieteni , amante ,care freaca menta si iau salarii mari ,de exemplu la consiliul judetean

 5. avatar spune:

  Nu trebuie să ne bucurăm că se face regionalizarea ,dar nici să ne dăm cu fundu de pământ că nu se face !!!…Dacă se face,scăpăm de Moloţ,dacă nu se face…sperăm să scăpăm de el!!!
  Prostimea care votează,tot rău o duce ori-ori!!!!…tot pe prietenii şi cumetrii,amantlâcuri şi partide se fac angajările!!! Nu vă puneţi mari speranţe!!!

 6. avatar spune:

  …părerea lui Gligor contează????…niciodată!!!…el nu a fost în stare să spună înainte co 24 de ore, de data depunerii candidaturilor la preşedenţia PDL,fără să i se dea undă verde de la Băse-Boc!!!….ce părere să-şi dea omu nostru???..poate de firmele protejate de el …???!!!…ar fi tare!!!..poate se gângesc PDL-iştii că nu le ajung banii de MITĂ pentru 2 rânduri de alegeri!!!…n-aş crede!!!…au furat pentru 12 rânduri de alegerii!!!…numai se gândesc,că nu mai pupă guvernarea 20 de ani deacum încolo!!!…depinde cum se scoală CauBăsescu, cu faţa la cearşaf sau nu!!!…atunci o să vedem…restul Gligâlceavă!!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 12.10.2011

O femeie cu mari aspiraţii politice vrea cu tot dinadinsul să demonstreze că poţi să fii gospodină, chiar dacă îşi...

Victoria unei echipe reinventate

Echipa de volei junioare de la „Cetate” Deva a fost mai puternică prin revenirea a două „veterane” şi promovarea a...

Zi de târg, la Pui

Ţara Haţegului se poate lăuda cu târgurile din zonă şi cu precădere, cu cele desfăşurate în comuna Pui. Astfel, ziua...

Închide