Sport

GIMNASTICĂ. România încheie participarea la Jocurile Mondiale cu alte două medalii

La ultima reuniune a Mondialelor din America s-au desfăşurat probele de Grup și Trio, gimnaștii aflați în com­petiție oferind, din nou, un foarte fru­mos spectacol sportiv.

Întrecuți la artistic și execuție
Printre protagoniști s-au aflat și re­prezentanții României, care, conduși de Maria Fumea și Mădălina Cioveie, au urcat de trei ori pe podium, la medalia de argint de la ”Dance” adăugându-se încă doi noi reușite, cu două medalii de bronz aduse la palmaresul delegației. Cu cele trei medalii, gimnastica aerobică ro­mâ­nească, cu o nouă generație în concurs, s-a aflat în prim-planul Jocurilor Mon­diale, așa cum a fost și la edițiile pre­ce­dente. De altfel, medaliile obținute de gimnaști sunt singurele ale delegației României la actuala ediție a Jocurilor Mondiale.
Concursul finalelor din Legacy Arena a fost spectaculos, șase țări fiind în lupta pentru medalii. La ediția din acest an s-a impus grupul din Italia, care a fost marea surpriză, având cea mai mare notă la dificultate. Grupul din România, alcătuit din Gabriel Bocser, Leonard Manta, Mihai Alin Popa, Antonio Surdu și Daniel Tavoc, s-a menținut la același nivel ca în calificări, dar punctajul (20.000) a fost suficient doar pentru medalia de bronz.
Competiția de la ediția din acest an a Jocurilor Mondiale s-a încheiat cu evo­luția celor patru Trio-uri finaliste – Fin­landa, România, Ungaria, Italia – și cu o medalie de bronz pentru reprezentanții noștri – Gabriel Bocșer, Miruna Iordache, Gabriel Tavoc, care au totalizat 20.288 de puncte. Chiar dacă au avut cea mai mare notă la dificultate, gimnaștii din România s-au văzut întrecuți la artistic și exe­cuție de Ungaria 20.977 și Italia 20.583 care au ocupat primele două poziții.