Actualitate

Se construiesc adăposturi publice pentru cei care nu-şi permit căldură în case. Germania se pregăteşte pentru cele mai negre scenarii

O serie de orașe din Germania pregătesc măsuri pentru o even­tu­ală penurie de energie în timpul iernii, inclusiv crearea de adă­pos­turi publice încălzite pentru cei care nu își permit încălzirea acasă

Fără patinoar
Un astfel de centru va fi creat, prin­tre altele, în orașul Ludwigshafen din Renania-Palatinat. „Cu gândul la toamnă și iarnă, ne pregătim pentru toate scenariile de urgență”, a de­cla­rat primarul orașului Jutta Steinruk. Autoritățile din Neustadt, Frankenthal și Landau intenționează, de ase­me­nea, să pregătească astfel de cen­tre. În acest scop, orașele ar putea folosi facilitățile temporare Covid-19 deschise în 2020 în arene spor­tive, săli de expoziții și săli de con­certe, a mai menționat publicația. În plus, se preconizează oprirea ilu­mi­natului de fațadă a clădirilor și a se­ma­foarelor pe timp de noapte. În Rendsburg, Schleswig-Holstein, au­toritățile au decis să nu instaleze un patinoar la piața de Crăciun din oraș, deoarece echipamentele de răcire consumă prea multă ener­gie. Declanșarea invaziei ruse în Ucraina în februarie nu a făcut decât să exacerbeze criza energetică care a avut loc în Europa în ultimul an. Perturbările operațiunilor logistice și financiare din cauza sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei au subminat lanțurile de aprovizionare și au condus la o creștere a prețu­ri­lor la energie la nivel mondial.

Reduce temperatura din case
Cel mai mare proprietar de lo­cuințe din Germania va reduce căl­dura pentru sute de mii de chiriași în următoarele luni. Vonovia, care se prezintă ca fiind cel mai mare fur­nizor de locuințe din Germania, cu 1 milion de chiriași, a anunțat că în­cearcă “să economisească cât mai mult gaz posibil” pentru a se pregăti pentru o criză energetică tot mai gravă.Restricțiile se vor aplica la 55 la sută din apartamentele sale și vor continua până la noi ordine, a declarat un purtător de cuvânt.
„Susținem apelul guvernului ger­man de a economisi energie și im­ple­mentăm o reducere a tem­pe­ra­turii de încălzire pe timp de noapte în unele dintre exploatațiile noas­tre”, anunță Vonovia, într-un mesaj pe pagina de Facebook a com­pa­niei.
În urmă cu două săptămâni, Germa­nia a făcut apel la consu­ma­tori să economisească energie, în condițiile în care Rusia a redus și mai mult aprovizionarea cu gaze a celei mai mari economii europene, precum și Italiei și altor membri ai Uniunii Europene.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura