Gimnastică. Marian Drăgulescu, campion național la sărituri, la aproape 40 de ani

Desfășurate la Ploiești, întrecerile Campionatului Național individual de gimnastică ale seniorilor și juniorilor s-au încheiat cu câteva surprize în ceea ce privește ordinea clasamentelor. Să menționăm că aceste întreceri au fost foarte importante , concursul constituind un test util de verificare a capacității competiționale a gimnaștilor care vor alcătui loturile naționale cu care România va participa la apropiatele Campionate Europene,  programate să se desfășoare la Mercin, Turcia în eprioada 9- 13 decembrie.

Competiția seniorilor de la Ploiești a fost câștigată de Andrei Groza (CS Dinamo București), care a totalizat 78,55 puncte, el fiind urmat de Robert Pașca ( CSM Reșița) cu 77,90 puncte și de Răzvan Marc (CSM Bistrița) cu un total de 77.60 puncte. Doi dintre cei mai valoroși gimnaști din lotul național de seniori au evoluat  numai la aparatele la care vor concura în Turcia: Marian Drăgulescu (foto) la sărituri, iar Andrei Muntean la sol, sărituri și paralele

Veteranul Marian Drăgulescu a obţinut, sâmbătă, un titlu naţional la proba sa favorită, sărituri, iar fiul său Richard a obținut medalia de bronz la sol, aparat la care tatăl său este cvadruplu campion mondial. Richard a fost notat cu 11,75 și a urcat pe treapta a treia a podiumului la sol, în concursul juniorilor 2. Legitimat la Clubul Sportiv Școlar Reșița, Richard Drăgulescu a fost al 6-lea în concursul individual compus.

„Nu mi-am imaginat vreodată să mai fac atât de mult timp gimnastică, astfel încât să concurez la aceeași competiție cu Richie, fiul meu. Mă bucur, e ceva inedit. L-am urmărit astăzi pe Richard, poate să fie și mai ambițios, are și el mult de muncă pentru a deveni mai bun”, a spus Marian Drăgulescu.

Cel mai medaliat gimnast român din istorie a obținut calificarea și de această dată la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Competiția supremă care trebuia să se desfășoare în 2020 a fost reprogramată pentru anul viitor, din cauza pandemiei de coronavirus. Va fi a cincea ediție a Jocurilor Olimpice la care ar urma să participe Marian Drăgulescu. „Marocanul” va împlini 40 de ani pe 18 decembrie și nu se gândește să renunțe.

Revenind la competiția de la Ploiești, menționăm că Andrei Groza, campionul absolut al României la ediția din acest an şi Robert Paşca au dominat finalele pe aparate de sâmbătă, din cadrul întrecerilor naționale.

  Adrian Groza a obţinut o medalie de aur (la inele) şi trei de argint (cal cu mânere, paralele şi bară fixă), în timp ce Robert Paşca s-a impus la paralele, a luat argintul la sol şi medalii de bronz la cal, sărituri şi bară fixă. Emilian Neagu a obţinut şi el două medalii, aur la sol şi argint la inele, în timp ce Răzvan Marc a luat aur la bară fixă şi bronz la sol.

În întrecerile juniorilor titlul de campion naţional i-a revenit anul acesta lui Gabriel Burtănete (CSA Steaua), cu 79,5 puncte, urmat de fratele său, Robert Burtănete (CSA Steaua), 78,95 puncte. Al treilea clasat a fost Nicholas Tarcă (CSŞ Braşov), cu 73,25 puncte. Finalele pe aparate au fost dominate de  frații gemeni Robert și Gabriel Burtănete (foto), care au cucerit fiecare câte 3 medalii de aur, practic ei și-au împărțit tot aurul în finalele pe aparate. Robert a dominat solul, calul și inelele, Gabriel a fost primul la sărituri, paralele și bară.

Începând de miercuri, tot în sala Olimpia din Ploiești sunt programate întrecerile Campionatelor Naționale individuale ale senioarelor și junioarelor, la care vor participa  componentele loturilor naționale, dar și gimnastele din programul “Țară, țară vrem campioane”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare