Sport

GIMNASTICĂ. Învinse de franțuzoaice

La Sedan, localitate situată în De­par­tamentul Ardennes, în sala ”Marcel Schmitt” a avut loc întâlnirea dintre echipele feminine de gimnastică ale Franței și României, eveniment care, pe de o parte, s-a aflat la loc de cinste în cadrul manifestărilor a 150 de ani de la înființarea clubului din localitate, iar pe de alta, s-a înscris în cadrul ulti­melor verificări ale gimnastelor din am­bele țări înaintea celei de a 34-a ediție a Campionatelor Europene, care va debuta la Munchen pe 11 august.

Nominalizate pentru Munchen
Echipa pe care România a prezentat-o pentru această întâlnire le-a avut în componență pe Ana Maria Bărbosu, Ioana Stănciulescu, Andreea Preda, Antonia Duță, Silviana Sfiringu și Maria Ceplinschi (foto), însoțite de antrenorii Gina Gogean Groza, Cristian Moldovan și Florin Uzum, în timp ce gazdele au con­tat pe Morgane Osyssek, Lucia Dul, Taïs Boura, Alison Faure, Sheyen Petit și Léa Franceries, dintre acestea, la ora meciului, doar Morgane Osyssek aflân­du-se pe lista nominalizărilor ofi­ciale pentru Campionatele Europene de la Munchen..
Ana Maria Bărbosu, Ioana Stănciulescu și Andreea Preda au evoluat pe toate aparatele, Antonia Duță – sărituri și sol, iar Silviana Sfiringu – paralele și bârnă. Maria Ceplinschi, fără a intra în calcul la echipe, a efectuat, totuși, două aparate (sărituri, sol). Competiția a fost do­mi­nată de formația Franței, care a ter­mi­nat cu un avantaj de două puncte: 155.400 – 153.350, pe fondul unor evo­luții oscilante ale fetelor noastre, în­deosebi la capitolul execuție. Ana Maria Bărbosu a încheiat concursul pe locul secund, cu un total de 52.350 puncte,Ioana Stănciulescu pe locul V, cu 50.350 puncte, Antonia Duță a ocupat locul VI, 49.650 puncte, Andreea Preda pe locul VII, cu un total de 48.550 puncte, Silviana Sfiringu s-a clasat pe locul IX, cu un total de 36.750 puncte, iar Maria Ceplinschi pe locul X, cu 25.350 puncte. Fetele s-au întors duminică acasă și își vor continua pregătirile la Deva și București.