Sport

GIMNASTICĂ. În mare formă, a cucerit medalie după medalie

Gimnasta Amalia Ghigoarță (foto), reprezentanta LPS Cetate Deva, a fost în mare forma și la competiția in­ter­na­țio­nală de gimnastică artistică, RomGym Trophy a reușit să cuce­reaas­că alte me­dalii pentru clubul de­vean.

Surpriza de la paralele
Astfel, în finala de la sol, Amalia a câștigat medalia de aur, cu un total de 13.367 puncte, situându-se înaintea colegei ei de lot, Andreea Preda (13.333 puncte) și a gimnastei Maria Tronrud din Norvegia. Amalia s-a impus și la bârnă, câștigând medalia de aur cu un total de 13.533 de puncte, urmată de Andreea Preda (13.100 puncte) și de italianca Naomi Pazon (12.600 puncte). Tânăra sportivă, pregătită în Centrul național de la Deva de un colectiv de antrenori coordonat de Lucian Sandu din care mai fac parte Gina Gogean, Monica Micu, Cătălin Meran, Florin Uzun, a adus la palmaresul clubului și alte medalii, dar la întrecerile finalelor pe aparate din competiția națională.
Amalia Ghigoarță a câștigat aurul la sol cu un total de 13.533 de puncte,
fiind urmată de Alexia Vănoagă-Farul Constanța care a totalizat 12.800 puncte și de Ella Oprea-Dinamo București -12.567 puncte. În finala de la bârnă, Amalia Ghigoarță s-a clasat pe locul secund, fiind notată cu 13.367 puncte, după campioana na­țională Valentina Miruna Botez-Farul Constanța. Pe locul trei și medaliată cu bronz a fost Ioana Andreea Danciu – LPS Cetate Deva, care a totalizat 13.300 de puncte.
Surpriza plăcută a oferit-o la aceste întreceri gimnasta Lilia Cosman -legitimată la LPS Cetate Deva care este noua campioană națională a României la paralele, unde ea a câștigat medalia de aur cu un total de 12.300 puncte, fiind urmată de Raisa Chivu de la CSS Focșani (11.133 puncte) și de Adina Crișan-LPS Cetate Deva medaliată cu bronz, cu un total de 11.067 puncte.