Gimnastele devene s-au remarcat la Trabzon

Ovidiu Mănăstire3. Gimnastica 19 iulie - pagina 11

Sportivele Ioana Crişan şi Carmen Ghiciuc, legitimate la CNS Cetate Deva, au avut prestaţii foarte bune la Gimnaziada 2016, desfăşurată la Trabzon (Turcia), un concurs organizat sub egida Federaţiei Internaţionale a Sportului Şcolar. Astfel, cele două gimnaste de la clubul din reşedinţa judeţului au cucerit trei medalii individuale şi una cu echipa României.
Învinse de brazilience
Ioana Crişan a obţinut medalia de bronz la individual compus, cu un punctaj total de 53.350, fiind depăşită de braziliencele Fabiane Valentin (55.400) şi Fidelis Thais (54.400).  În aceeaşi probă, Carmen Ghiciuc a obţinut locul 15. Crişan şi-a mai adjudecat şi o medalie de argint la sărituri, cu nota de 13.983, aurul revenindu-i tot sportivei din Brazilia, Fabiane Valentin, notată cu 14.284. Carme Ghiciuc nu s-a întors fără medalie individuală, reuşind să cucerească argintul la paralele, având nota 13.033. Tot o gimnastă din Brazilia a cucerit aurul, Luisa Kirchmayer fiind notată cu 13.367.
Tot argint şi cu echipa
Cele două devence au contribuit şi la medalia de argint în concursul pe echipe, din formaţia României mai făcând parte Carmen Glăvan, Maria Holbură şi Anda Butuc. Gimnastele tricolore au realizat un punctaj de 160.700, fiind întrecute de echipa Braziliei, care a avut un punctaj de 163.900. Ultimul loc pe podium i-a revenit Turciei, cu 146.800 puncte.
Medalii şi la gimnastică aerobică
Un alt sportiv de la clubul devean, Mihai Popa, a cucerit în cadrul aceleiaşi competiţii două medalii la gimnastică aerobică. Astfel, gimnastul de 16 ani şi-a adjudecat argintul în proba individuală masculină şi aurul în cea pe echipe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare