Sport

Gimnastele de la „Cetate“, strălucitoare şi în 2010

Ciprian Marinuţ

Amelia Racea (foto), Raluca Haidu şi Cerasela Pătraşcu de la CNS CSS „Cetate” Deva se află pe lista celor mai bune 10 gimnaste ale anului 2010, publicată, ieri, de Federaţia Română de Gimnastică, iar clubul devean este şi în acest an, singurul din ţară cu trei sportive în top.

Bronz pentru Racea
Cea mai bine clasată gimnastă a clubului devean în topul naţional al anului 2010 este Amelia Racea. Sportiva de la CNS CSS „Cetate” s-a situat pe locul trei şi a fost devansată doar de medaliatele de la Campionatul Mondial din Olanda, Ana Porgras (LPS Galaţi, locul 1) şi Diana Chelaru (LPS Oneşti, locul 2). În top 10 al celui mai performant sport din România, au mai intrat: Sandra Izbaşa (Steaua Bucureşti), Raluca Haidu (CNS CSS „Cetate” Deva, locul 5), Gabriela Drăgoi (CSS Buzău), Diana Bulimar (CSS 1 Timişoara), Larisa Iordache (CSS 7 Dinamo Bucureşti), Cerasela Pătraşcu (CNS CSS „Cetate” Deva, locul 9) şi Daniela Andrei (CSS Buzău). La masculin, Flavius Koczi este performerul anului 2010, în clasamentul FRG punctând, în ordine, şi Andrei Muntean, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoşo, Adrian Bucur, Cristian Băţagă, Marian Drăgulescu, Vlad Cotună, Alin Jivan şi Andrei Ursache.

Deva, lideră la cluburi
„Ierarhia e corectă, întrucât Amelia Racea a fost accidentată la Campionatul Mondial şi nu a punctat la respectiva competiţie. Dacă însumăm rezultatele de la individual la nivel de cluburi, CNS CSS Cetate este din nou cel mai bun club din ţară, fiind singurul cu trei gimnaste în top 10. Oricum, şi la performanţele celorlalte sportive, şcoala de gimnastică de la Deva a avut o contribuţie importantă. Fetele s-au pregătit până în iunie la Centrul Olimpic din Deva şi doar apoi, au lucrat cu Octavian Belu şi Mariana Bitang, în cantonamentul de la Izvorani. În plus, din colectivul tehnic al lotului olimpic, care se ocupă de pregătirea acestor gimnaste de top, fac parte antrenorii deveni Liliana Cozma şi Florin Cotuţiu şi coregraful Valer Puia”, a spus Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate” Deva.

În cantonament la Izvorani
Cele trei devence din lotul olimpic al României, dar şi gimnastele din loturile de junioare sau din grupele de performanţă vor fi premiate la finalul anului şi de clubul CNS CSS „Cetate” Deva. „Am făcut un demers la Consiliul Local Deva şi sperăm să obţinem fonduri, pentru a răsplăti şi financiar performanţele acestor sportive. În plus, cu sprijinul Clubului Rotary Deva, vom premia patru gimnaste şi pe atleta Andreea Todereanu, iar din resursele proprii ale clubului, vom oferi premii pentru două atlete şi două gimnaste”, a spus Adrian Liga. Directorul CNS „Cetate” Deva a precizat că sportivele din lotul olimpic al României au susţinut tezele la Deva şi au plecat iar în cantonamentul de la Izvorani, urmând să revină în ianuarie sau februarie în municipiul de sub cetate, pentru încheierea situaţiei şcolare a primului semestru.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura