Sport

Gimnasta Asiana Peng, medaliată cu argint în Franţa

11 x 1 asiana pengCiprian Marinuţ

Gimnasta Asiana Peng (foto), legitimată la CNS „Cetate” Deva şi componentă a Lotului Naţional al României, a obţinut medalia de argint în finala la bârnă din cadrul competiţiei „Coupe de Ville d’Arques”, desfăşurată la finalul săptămânii, în Franţa. Echipa României, formată din sportiva clubului din Deva şi Denisa Eremia (medaliată cu bronz la bârnă), s-a clasat pe locul şase în întrecerea pe echipe, podiumul fiind ocupat de Rusia 1, Rusia 2 şi Canada.
Onoare salvată pe bârnă
Şi ultimul concurs al anului 2015 a adus medalii şi dezamăgire pentru gimnastele tricolore. Asiana Peng şi Denisa Eremia, care au reprezentat România la competiţia „Coupe de Ville d’Arques”, desfăşurată la finalul săptămânii, în Franţa, au cucerit două medalii în finala de la bârnă, dar au avut rezultate sub potenţialul lor real în celelalte probe. „Puntea suspinelor” a fost aparatul care a salvat onoarea gimnasticii româneşti, întrucât Asiana Peng a terminat finala la bârnă pe locul doi cu nota 13.500 (5.2D- 8.300E), iar Denisa Stanciu a fost a treia cu nota 12.867 (5.5D- 7.367E). Aurul a revenit rusoaicei Elena Eremina cu nota 13.867. În calificări, Stanciu a avut cea mai mare notă din concurs, la bârnă, dar în finală a evoluat cu unele ezitări. Sportiva din Rusia Elena Eremina a câştigat şi finalele la paralele şi sărituri şi a fost pe doi la sol după colega sa, Akhaimova. Asiana Peng s-a clasat pe locul cinci în finala de la sol.
În competiţia pe echipe, România, care a fost coordonată de antrenorul Ioan Coroiu, de la CNS „Cetate” Deva, s-a clasat pe locul şase, după ce Asiana Peng şi Denisa Stanciu au adunat 99.200 de puncte. Primele trei locuri au fost ocupate de Rusia – 1, Rusia – 2 şi Canada Alberta – 3.
Asiana Peng s-a clasat pe locul şase la individual cu 49.900 (12.533 la sărituri, 11.333 la paralele, 13.567 la bârnă şi 12.467 la sol), iar Denisa Stanciu s-a situat pe locul 11 (12.433 la sărituri, 11.333 la paralele, 14.133 la bârnă şi 11.400 la sol) cu 49.300 de puncte. La competiţie au participat sportive şi echipe din Franţa, România, Rusia, Belgia, Marea Britanie, Scoţia, Ţara Galilor, Elveţia, Finlanda, Canada.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura