Sport

Gimnasta Amalia Puflea, dezvăluiri incendiare despre jignirile și bătăile primite de fete: „Domnul antrenor m-a lovit peste cap! Mi-a zis că sunt o maimuță umflată cu pompa”

Mărturie din Infernul de la Deva

 

Prosport continuă seria dezvălui­ri­lor din infernul de la Deva, având o măr­turie exclusivă: gimnasta Amalia Puflea (foto) (15 ani). După declarațiile mamei, Elena Onel, a venit și rândul copilului, întors acasă la Bîrlad, să povestească perioada de la Deva. Preț de mai multe episoade veți afla ce s-a întâmplat acolo și ce aveau de pătimit aceste fete.

Vrea să ajungă ca Nadia
Amalia Puflea, o sportivă de doar 15 ani, din Bârlad, a amenințat cu sinu­ci­derea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată, susține mama ei, de com­portamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean. Elena Onel n-a mai re­zistat presiunii și a făcut public, vineri, un scandal care zgu­duie sportul ro­mâ­nesc. Co­pilul, Amalia Puflea, a stat de vor­bă cu Prosport și a re­me­morat mo­mentele în care nu s-a simțit bine la Deva. Nu vrea să renunțe, dar ar dori o relație civilizată cu antrenorii ei.
„La început am crezut că o să fie bine. Între timp lucrurile s-au schimbat și am ajuns în situația de a lua o decizie să mă duc la un alt club și să mă trans­fer! Am început gimnastica la 2 ani și 8 luni, mă uitam pe Youtube și am văzut-o pe Nadia Comăneci, atunci am zis să ajung și eu la fel ca ea. La început a fost bine la Deva, a fost și antrenoarea mea de aici de la club timp de 10 zile pentru a mă acomoda. Problemele astea nu sunt de acum, ci de un an și jumătate, doi, au început problemele cu domnii antre­nori. Comportamentul antreno­ri­lor cons­tă în jigniri, probabil unele fete au fost și bătute, dar au fost niște glu­mițe nu trebuiau făcute pe seama mea”, mărturisește sportiva de doar 15 ani.

„Mi-a dat o palmă”
„A fost odată o fată la lot care a fost dată afară, eram la paralel amandouă și nu mi-a ieșit o desprindere, un ele­ment. Și nici ei nu-i ieșise…Ne-a scos pe amândouă afară și, din ce îmi aduc eu aminte și sper să nu greșesc, am primit și o palmă de la domnul an­trenor Lucian. M-a lovit peste cap!”, dez­văluie Amalia. Asta n-a fost tot pentru că șirul întâmplărilor este unul foarte lung.
„Am fost la Festivalul Olimpic al Tine­retului European (FOTE) acum o lună și jumătate și aco­lo au fost glumițe pe sea­ma ma­mei, îi spunea Magdalena, mă gân­desc că știe toată lumea cine este această femeie.
Fix înainte de finale la Europene mi-a zis în timp ce mă bandajam: „Ce faci mai­muță umflată cu pompa?” și cred că nici unui copil nu-i place să i se zică așa ceva.
Tot la Festivalul Olimpic trebuie să ne luăm acreditarea la noi și eu am uitat-o în cameră, dar eram pe hol! Și atunci mi-a zis că mă dă cu capul de toți pe­reții… N-am răspuns, n-am reacționat cu nimic, am tăcut din gură, când mi se zice o vorbă urătă nu prea răspund înapoi. Lucrurile astea nu se fac la un copil. Fix după finala la bârnă, doamna Gina mi-a zis .

Antrenorii au luat-o la rost: „M-au întrebat de ce m-a deranjat”
Mai ales că eu aveam o problemă la picior… A trebuie să lucrez, să strâng din dinți, cu sânge la picior, eram acci­den­tată, amândoi antrenorii, atunci când am terminat pe 3, au sărit cu gura pe mine și m-au întrebat: când mă tre­zesc azi? A fost ulterior o mică ședință cu ei și niciunul dintre antrenori nu-și aduce aminte de jignirile pe care mi
le-au adus! M-au întrebat de ce m-a de­ran­jat…Nu înțeleg de ce mi s-a zis asta în condițiile în care era primul meu euro­pean și am ocupat un loc 3. Înțeleg că voiau să ies pe primul loc. Erau acolo gimnaste bune, mai ales că am avut o problemă la picior”, și-a adus aminte Amalia Puflea, dar vocea îi tremura de aceste amintiri foarte proaspete și de presiunea la care era supusă.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura