Gimnasta Amalia Puflea, dezvăluiri incendiare despre jignirile și bătăile primite de fete: „Domnul antrenor m-a lovit peste cap! Mi-a zis că sunt o maimuță umflată cu pompa”

Mărturie din Infernul de la Deva

 

Prosport continuă seria dezvălui­ri­lor din infernul de la Deva, având o măr­turie exclusivă: gimnasta Amalia Puflea (foto) (15 ani). După declarațiile mamei, Elena Onel, a venit și rândul copilului, întors acasă la Bîrlad, să povestească perioada de la Deva. Preț de mai multe episoade veți afla ce s-a întâmplat acolo și ce aveau de pătimit aceste fete.

Vrea să ajungă ca Nadia
Amalia Puflea, o sportivă de doar 15 ani, din Bârlad, a amenințat cu sinu­ci­derea în cantonamentul din Deva, fiind terorizată, susține mama ei, de com­portamentul antrenorilor Lucian Sandu și Gina Gogean. Elena Onel n-a mai re­zistat presiunii și a făcut public, vineri, un scandal care zgu­duie sportul ro­mâ­nesc. Co­pilul, Amalia Puflea, a stat de vor­bă cu Prosport și a re­me­morat mo­mentele în care nu s-a simțit bine la Deva. Nu vrea să renunțe, dar ar dori o relație civilizată cu antrenorii ei.
„La început am crezut că o să fie bine. Între timp lucrurile s-au schimbat și am ajuns în situația de a lua o decizie să mă duc la un alt club și să mă trans­fer! Am început gimnastica la 2 ani și 8 luni, mă uitam pe Youtube și am văzut-o pe Nadia Comăneci, atunci am zis să ajung și eu la fel ca ea. La început a fost bine la Deva, a fost și antrenoarea mea de aici de la club timp de 10 zile pentru a mă acomoda. Problemele astea nu sunt de acum, ci de un an și jumătate, doi, au început problemele cu domnii antre­nori. Comportamentul antreno­ri­lor cons­tă în jigniri, probabil unele fete au fost și bătute, dar au fost niște glu­mițe nu trebuiau făcute pe seama mea”, mărturisește sportiva de doar 15 ani.

„Mi-a dat o palmă”
„A fost odată o fată la lot care a fost dată afară, eram la paralel amandouă și nu mi-a ieșit o desprindere, un ele­ment. Și nici ei nu-i ieșise…Ne-a scos pe amândouă afară și, din ce îmi aduc eu aminte și sper să nu greșesc, am primit și o palmă de la domnul an­trenor Lucian. M-a lovit peste cap!”, dez­văluie Amalia. Asta n-a fost tot pentru că șirul întâmplărilor este unul foarte lung.
„Am fost la Festivalul Olimpic al Tine­retului European (FOTE) acum o lună și jumătate și aco­lo au fost glumițe pe sea­ma ma­mei, îi spunea Magdalena, mă gân­desc că știe toată lumea cine este această femeie.
Fix înainte de finale la Europene mi-a zis în timp ce mă bandajam: „Ce faci mai­muță umflată cu pompa?” și cred că nici unui copil nu-i place să i se zică așa ceva.
Tot la Festivalul Olimpic trebuie să ne luăm acreditarea la noi și eu am uitat-o în cameră, dar eram pe hol! Și atunci mi-a zis că mă dă cu capul de toți pe­reții… N-am răspuns, n-am reacționat cu nimic, am tăcut din gură, când mi se zice o vorbă urătă nu prea răspund înapoi. Lucrurile astea nu se fac la un copil. Fix după finala la bârnă, doamna Gina mi-a zis .

Antrenorii au luat-o la rost: „M-au întrebat de ce m-a deranjat”
Mai ales că eu aveam o problemă la picior… A trebuie să lucrez, să strâng din dinți, cu sânge la picior, eram acci­den­tată, amândoi antrenorii, atunci când am terminat pe 3, au sărit cu gura pe mine și m-au întrebat: când mă tre­zesc azi? A fost ulterior o mică ședință cu ei și niciunul dintre antrenori nu-și aduce aminte de jignirile pe care mi
le-au adus! M-au întrebat de ce m-a de­ran­jat…Nu înțeleg de ce mi s-a zis asta în condițiile în care era primul meu euro­pean și am ocupat un loc 3. Înțeleg că voiau să ies pe primul loc. Erau acolo gimnaste bune, mai ales că am avut o problemă la picior”, și-a adus aminte Amalia Puflea, dar vocea îi tremura de aceste amintiri foarte proaspete și de presiunea la care era supusă.