Gheorghe Tadici vrea să eficientizeze handbalul feminin

Gheorghe Tadici (foto), cel mai lon­geviv antrenor din Liga Florilor, vine cu o propunere interesantă după declinului vizibil al handbalului feminin din România. El este de părere că se impune ur­gent o dezbatere care vizează strategia de redresare și dezvoltare a handbalului feminin românesc.

Trei propuneri importante
Antrenorul emerit, care este și membru al Consiliului de Administrație din cadrul FR handbal, a cerut o ședință pe această temă și a venit și cu trei propuneri:Introducerea unei reguli privind înscrierea în raportul de joc la Liga Națională Feminin a minimum 8 jucătoare de cetățenie română la fiecare joc.Introducerea regulii potrivit căreia echipele din Liga Națională Feminin să aibă permanent în teren 3 jucătoare de cetățenie română începând cu sezonul 2022-2023 și 4 jucătoare de cetățenie română începând cu sezonul 2023-2024.Introducerea regulii folosirii în fie­care joc la Liga Națională a unei jucătoare U21 minimum 15 minute și a unei jucătoare U23 minimum 30 minute.
Aceste propuneri vin ca urmare a faptului că până în prezent, activitatea Centrelor Naționale Olimpice de Pregătire a Juniorilor (CNOPJ) întârzie să-și arate roadele, atât la feminin, cât și la masculin, în condițiile în care investițiile din fonduri publice la echipele de club din prima ligă sunt printre cele mai mari din Europa. Cele mai multe cluburi ignoră însă strategii de creștere și promovare a jucătoarelor noastre.
Măsura privind înscrierea a minimum 8 jucători de cetățenie română în raportul de joc funcționează deja în Liga Națională de handbal masculin. În sectorul masculin a fost introdusă și obligativitatea de a avea în mod permanent în teren 2 jucători de cetățenie română.
Regulile propuse pot să aducă progrese în promovarea tinerelor jucătoare, dar pen­tru ca acestea să aibă o eficiență maximă, jucătoarele U21 trebuie să fie folosite în fiecare joc minimum 15 minute, iar cele U23 minimum 30 de minute. Gheorghe Tadici a venit cu aceste propuneri acum, pentru a oferi astfel cluburilor suficient timp pentru a-și construi strategia pentru sezoanele următoare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.