Sport

Gheorghe Tadici: Gata cu jaful din banii publici!

„Gata! În sfârșit se termină jaful ordinar din banii publici”, a declarat antrenorul emerit, Gheorghe Tadici (foto) imediat după ce ministrul Sportului, Eduard Novak a comunicat că la toate cluburile din România se va impune obligativitatea unei pon­deri de 40 la sută a sportivilor ro­mâni la competiţiile naţionale în spor­turile de echipă.

A propus, dar degeaba
Gheorghe Tadici, fostul selecționer din handbalul românesc, acum la HC Zalău, a salutat decizia ministrului de a limita numărul sportivilor străini care activează în România. Tehnicianul de la Zalău a propus cu mulți ani în urmă, fără succes însă, formarea unui lot pentru fiecare echipă de handbal din 8 jucătoare autohtone și 8 din străinătate (3 românce la fiecare meci pe teren). Inițiativa sa a fost con­testată dur de vechea conducere a FR de Handbal, condusă până în aprilie 2022 de Alexandru Dedu.
Antrenorul emerit a declarat: „Nu este posibil ca patru jucă­toare din națio­nala Franței să stea aici, să aibă salariu, cazare, masă, să beneficieze de bani publici în România și apoi să plece la echipa națională a lor unde să facă performanță. Iar noi să nu fim în stare să creăm o re­pre­zentativă com­petitivă. Salut decizia domnului Novak care are ca scop revitalizarea primei reprezentative, indiferent de sport. Propunerile mele, de-a lungul tim­pului, nu au avut ecoul scontat. Este finalul unei epoci de jafuri incredibile. Următorul pas ar trebui să-l facă Guvernul României, care să plafoneze la 2.000-2.500 de euro lunar salariile. Nu-i posibil să ai salariu 8.000, 10.000, 14.000, 18.000 de euro din bani publici. Să fie plafonat acest sa­lariu la o sumă pentru bani publici, iar din bani privați pui diferența până cât vrei tu. Poți și 50.000 de euro lunar, dar doar 2.000 din bani publici, restul din bani privați. Nu se mai putea con­tinua de o asemenea manieră”.
„Nu este nici o discriminare! Mulți spun că a fost totul prea rapid din partea ministrului Novak, dar pisica trebuia ruptă definitiv… Nu se mai poa­te așa ceva! ” a mai declarat Gheorghe Tadici.